България се класира за осинафинал на европейското първенство за мъже.

...
България се класира за осинафинал на европейското първенство за мъже.
Коментари Харесай

България се класира за осминафиналите на Евроволей 2023 за мъже

България се класира за осинафинал на европейското състезание за мъже. Това стана ясно след мача Украйна – Финландия, приключил по допустимо най-хубавия метод за родните национали - в пет сета. Украйна завоюва с 3:2 и изпрати " суоми " вкъщи.

Преди последния ден от групата във Варна сигурно няма по какъв начин да отпаднем от първото каре в класирането. България приключва с мач против Словения. И даже при загуби с 0:3 няма по какъв начин да не сме на осминафинал.

Украйна ще се бори с Испания за четвъртото място, гарантиращо класиране във етапа на елиминациите. За тази цел тимът има потребност от чиста победа. Ако завоюва единствено с 3:2, ще остане с пет точки – най-малко една по-малко от нас и две по-малко от " Ла Фурия ". Успех на испанците ще изпрати Украйна към Киев.

На кое място ще приключим в групата, зависи и от днешния късен мач Словения – Хърватия. И, несъмнено, от нашия дуел против словенците. Ако приключим на трето място в групата и се класираме на четвъртфинал, то тогава в Двореца на спорта във Варна още веднъж бихме играли с спечелилия от нашата група. При състояние че сме втори и стигнем финалната осмица, евентуално ще се надигнем против Франция.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР