България се изкачва с 21 места в годишния Индекс за

...
България се изкачва с 21 места в годишния Индекс за
Коментари Харесай

България се изкачва с 21 места в Индекса за свободата на словото

България се изкачва с 21 места в годишния Индекс за свободата на словото на организацията " Репортери без граници " и към този момент заема 91-во място, а не 112-то, както беше предходната година – това оповестиха от Асоциацията на европейските публицисти.

Индексът, който всяка година прави оценка свободата на словото в 180 страни, демонстрира двойно повишаване на поляризацията, съчетано с информативен безпорядък в света, отбелязва " Репортери без граници ". Тази медийна поляризация води до увеличение на разделянето вътре в страните, само че и сред страните.

Инвазията на Русия (която заема 155-то място) в Украйна (на 106-о място) онагледява тази наклонност, защото физическата война е предшествана от пропагандна експанзия. Норвегия, Дания и Швеция, заема първите три места в класацията. Молдова (40 място) и България (91 място) означават забележителен прогрес с помощта на промяната на държавните управления и вярата, която тази промяна носи за усъвършенстване на обстановката. За финален път страната ни е била под 100-тно място през 2013 година. Трети май е международният ден на свободата на печата.

Норвегия, Дания и Швеция заемат първите три места в класацията. Молдова (40 място) и България (91 място) означават забележителен прогрес с помощта на промяната на държавните управления и вярата, която тази промяна носи за усъвършенстване на обстановката. Макар доста медии в тези страни да не престават да бъдат благосъстоятелност или следени от олигарси, отбелязва " Репортери без граници ". Заради убийството на престъпния кореспондент Йоргос Караивас през април 2021 година, Гърция пада от 70 до 108 място и измества България като последна в Европейски Съюз в класацията.

На последните места се подреждат надлежно Иран, Еритрея и КНДР.

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР