България също може да го ограничи, потвърди земеделският министър пред

...
България също може да го ограничи, потвърди земеделският министър пред
Коментари Харесай

Гечев: Вносът на зърно от Украйна не се разпределя справедливо в ЕС, България също може да го ограничи

България също може да го ограничи, удостовери земеделският министър пред бТВ. Снимка: БГНЕС, списък

Вносът на зърно, както и на слънчоглед и изсъхнало мляко, от Украйна сега стопира в избрани страни, а ние настояваме за заслужено систематизиране в целия Европейски съюз. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ по бТВ служебният министър на земеделието Явор Гечев. Той удостовери, че България също може да ограничи вноса на зърно от Украйна, както направиха Полша и Унгария. Министърът напомни, че сме поискали Европейската комисия да вземе решение по този проблем още септември 2022 година

„ Ние към този момент шест месеца чакаме Европейска комисия да реши – на най-високо равнище е повдигано този въпрос. Какво да създадем, да оставим българските фермери да банкрутират “, разяснява Гечев. Министърът акцентира, че е отчаян от извялнеието на представител на Европейска комисия, че „ комерсиалната политика на Европейски Съюз е изключителна подготвеност на цялата общественост “.

Земеделският министър счита, че новият парламент ще одобри предлагането на служебното държавно управление да се вкара таван на надценките на някои хранителни артикули.

„ Дадохме задоволително положителни образци за изкривяването на пазара. Мисля, че към този момент е назрял моментът. Икономиката се нуждае от избрани регулации, тъй като в случай че няма такива, пазарните способи се нарушават “, посочи земеделският министър.

Гледайте целия диалог във видеото.

Инфо: бТВ

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР