България с първа световна титла в естетическата гимнастика. Дълго чакана

...
България с първа световна титла в естетическата гимнастика. Дълго чакана
Коментари Харесай

България с първа световна титла в естетическата гимнастика

България с първа международна купа в естетическата гимнастика. Дълго чакана и изцяло заслужена победа за женския ни тим, а при девойките националите ни сграбчиха сребърното отличие, което също е първо в историята. Момичетата се върнаха от Грац, Австрия, и с още един сребърен орден от отборното класиране.

Мариета Дукова, президент на Българската федерация по естетическа гимнастика: " Най-после грабнахме справедливо международната купа! Която от дълго време заслужавахме, само че би трябвало да назрее моментът ".

Кристина Ташева, треньор: " Това са 8 девойки безусловно разнообразни, всяка със своите плюсове и дефекти и в случай че искаш да постигнеш нещо толкоз огромно, всеки би трябвало да прави взаимни отстъпки и да се преценява.
Като цяло доста тежък път, мотивацията идва от това, че извънредно доста им харесва да се занимават с този спорт, доставя им наслаждение, 4 години са във възраст дами, участваха в международни шампионати, в които взимаха 5-то място и аз мислех, че ще се откажат след следващото международно. Но на всеки му идва времето, когато е доста работлив и толерантен, най-много с самообладание.

Сияна Табакова: " Наистина щастието е доста огромно! "

Християна Ковачева: " Не можехме да повярваме, че най-сетне и ние имахме опцията да чуем химна на международното ".

Мария Мехлемова: " Доста години се трудихме и все се надяваме на някакъв орден и доста сме щастливи, че този миг най-накрая пристигна и тази фантазия се сбъдна ".

Сияна Табакова: " Всяка вечер се събрахме и тренирахме с доста повторения ".

Яна Стайкова: " Показахме най-хубавото! "

Сибила Кърпачева: " И просто сме доста признателни на всички, които стоят зад нас, най-много на треньорите и това, че се сработихме с тима ".

Федерацията по естетическа гимнастика у нас е учредена през 2004-та година. Почти всички девойки упражняват и художествена гимнастика. Колкото и да си наподобяват двата спорта, те са доста разнообразни.

Карина Нейкова: " В естетическата гимнастика доста повече се вършат неща с тяло, съчетанието изобразява една история, ние описваме посредством придвижванията си, няма уреди и доста прочувствено можеш да пресъздадеш позицията си ".

Родината на естетическата гимнастика е Финландия. Миналата година още веднъж са международен първенец, само че тази българките съумяха да изместят дългогодишния водач.

Кристина Ташева, треньор: " И може би най-голямото самопризнание беше от техния треньор, който призна, че това е нашата купа и сме я чакали прекомерно дълго ".

Девойките ни не съумяха да се преборят с финландската конкуренция, само че път станаха втори.

Никол Стоянова: " Подготвихме се много интензивно за международното състезание и се радваме за нашия триумф ".

Никол Ангелова: " Всъщност тренирахме всяка вечер по три часа ".

Кристияна Дойчева: " Всички сме в доста положителни връзки, гледаме да се поддържаме и доста си се обичаме ".

Мария Стаменова: " Спортът ни учи на съвсем всичко, което ни би трябвало в живота, по какъв начин да се оправяме сами и да се поддържаме, с цел да може да вървим напред ".

Никол Стоянова: " Не мога да кажа, че е строга треньорката, не ни се кара доста, само че е строга колкото би трябвало, с цел да сме дисциплинирани.

Догодина тимовете на България по естетическа гимнастика ще се целят в още международни купи - в Париж, Дубай, Казахстан. От федерацията са доста удовлетворени от отношението към спорта и благодарят на Министерството на спорта за поддръжката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР