България Русия потвърди: Турски поток - 2 минава през България

...
България Русия потвърди: Турски поток - 2 минава през България
Коментари Харесай

Русия потвърди: Турски поток - 2 минава през България

България Русия удостовери: " Турски поток " - 2 минава през България През България напряко, сподели съветският министър на енергетиката в отговор на въпрос за втората линия на газопровода 26 юли 2019, 16:16  Русия удостовери: Източник: ЕПА/БГНЕС
тората линия на газопровода "Турски поток " ще мине през територията на България, а не на Гърция, съобщи съветският министър на енергетиката Александър Новак пред публицисти в Анталия, представен от ТАСС. Новак взе участие в съвещание на руско-турската междуправителствена комисия.

"Втората линия на "Турски поток " ще мине през България, Сърбия, Унгария. През България напряко ", сподели той в отговор на въпрос за втората линия на газопровода.

Неговото министерство позволява опцията за в допълнение нарастване на пропускателната дарба на "Турски поток " при положение на търсене на съветски газ. Така Новак отговори на въпрос може ли обстановката със "Северен поток 2 " да се отрази на "Турски поток " в проект на нарастване на размера на транзитирания газ. "Готови сме да доставяме с газ в нужния размер в границите на конкуренцията ", добави той.

През февруари енергийният министър Теменужка Петкова съобщи, че България ще строи отклоняване от газопровода „ Турски поток “, което да докара съветски газ до хъб „ Балкан “. В изявление за БНР тя посочи, че процедурата е в сходство с европейските правила и че стремежът е да се резервира основното място на България на газовата карта в Европа.

Първоначално се очакваше от 1 януари 2020 година Русия да спре преноса на газ през Украйна и България да получава съветски газ през Турция. Според "Дойче веле " обаче този период надали ще бъде спазен, защото инфрструктурата не е построена.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР