България, Румъния и Хърватия напълно изпълняват всички изисквания за пълноправно

...
България, Румъния и Хърватия напълно изпълняват всички изисквания за пълноправно
Коментари Харесай

Еврокомисията: България изпълнява всички изисквания за Шенген


" България, Румъния и Хърватия изцяло извършват всички условия за пълноправно участие в Шенген. В четвъртък ще се организира ексклузивен Съвет по правораздаване и вътрешен ред за присъединението им към Шенген. Тогава ще бъдат показани всички отчети, в които е маркиран техният прогрес ".

Това съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, която уточни, че трите страни са минали през задълбочена инспекция.

" България и Румъния са обезпечили още по-добра отбрана на външните граници, в сравнение с при първата инспекция на Комисията през октомври ", показва еврокомисарят по отношение на решението на Нидерландия да наложи несъгласие върху присъединението на страната ни към зоната.

Еврокомисарят за поощряване на европейския метод на живот Маргаритис Схинас още веднъж съобщи, че разширението значи повече, а не по-малко надзор по границите, съобщи БНР.

За да влезе България в Шенген, е належащо единогласие от всички страни членки. Към присъединението ни запаси изрази и Австрия.

На въпрос по какъв начин ще разяснява намека на холандския министър председател Марк Рюте, че българската граница може да се премине против 50 евро, Йохансон отговори, че нямат такава информация.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР