България реши да вдигнем ветото върху започването на преговорите на

...
България реши да вдигнем ветото върху започването на преговорите на
Коментари Харесай

България падна ветото за Северна Македония: Какво следва за двете държави?


България реши да вдигнем ветото върху започването на договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз. Социолог с интернационална популярност разяснява сложността на тематиката и по какъв начин се трансформира отношението на българите по отношение на съседката ни.

Проф. Георги Фотев, който е лекар на философските науки и член е на Европейската академия на науките и изкуствата, цитира европейско проучване на полезностите от 2017 година Там той е имал право на няколко въпроса и избира да пита българското общество за отношението към съседите.

Над 70% от българите утвърждават по категоричен метод не просто започване на договаряния, а участие на РСМ, сподели той, като добави, че подсигурява достоверността и представителността на данните.

Според проф. Фотев в доста връзки науката не съумя да даде отговор на тези въпроси – по какъв начин се стигна до ветото над Северна Македония и се заприказва за език на омразата.

„ Така че в актуалния свят и връзки може да се подлуди едно, както и може и да се оздрави, което става по сложния постепенно “, изясни той.

Според него в действителност има проблеми в учебниците в РСМ, само че и у нас също има такива.

Вижте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР