България предприема амбициозни стъпки към преобразуване на своя туристически сектор,

...
България предприема амбициозни стъпки към преобразуване на своя туристически сектор,
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Инвестиции в иновации и устойчивост обещават преобразяване на българския туризъм

България подхваща амбициозни стъпки към превръщане на своя туристически бранш, насочвайки внимание към конкурентоспособност, резистентност и нововъведения. В тази връзка, Министерството на туризма и Европейската асоциация на туроператорите и туристическите сътрудници /ЕКТАА/ сплотяват старания, с цел да подкрепят и насърчат новаторски подходи в българския туризъм .

Туризъм. Снимка: МТ

По време на срещата си с Франк Остдам, ръководител на ЕКТАА, министър Зарица Динкова изрази уговорката на България към създаването на планове , ориентирани към нововъведения и резистентност в туризма.

„ Българският туризъм влага от ден на ден в конкурентоспособност, резистентност и нововъведения. Именно за това ние работим по план, посредством който да подпомогнем българския туризъм в пътя му към нововъведенията, тъй че да бъде конкурентноспособен посредством резистентност “, сподели Динкова.

Остдам от своя страна акцентира смисъла на партньорството сред ЕКТАА и България и изрази усещанията си от триумфите на програмата за рекламиране на Черноморските общини. Той съобщи готовността на ЕКТАА да спомага за развиването на българския туризъм, като акцентира нуждата от взаимна работа за реализиране на най-хубавото за туристите , посещаващи България.

В началото на тази година бе подписано съглашение за взаимно съдействие сред Министерството на туризма и ЕКТАА, което разгласи България за „ Предпочитана дестинация на EКTAA “ за 2024 година. Това съдействие предлага изключителна опция за туристическия отрасъл в България, като отваря порти за над 80 000 туристически организации членове на ЕКТАА .

Инвестициите в нововъведения и резистентност са основни за развиването на българския туризъм, като оферират нови вероятности за привличане на туристи и възстановяване на туристическите услуги . Стратегическото партньорство сред Министерството на туризма и ЕКТАА акцентира уговорката към резистентен и новаторски туризъм, който дава обещание да преобрази България в още по-привлекателна дестинация за пътешественици от целия свят.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР