България получи, по-рано тази година, изключение от въведените от ЕС

...
България получи, по-рано тази година, изключение от въведените от ЕС
Коментари Харесай

ЕК напомни на служебния кабинет, че не може да позволи на „Лукойл“ да продава горива на трети страни

България получи, по-рано тази година, изключение от въведените от Европейски Съюз наказания против вноса на съветски нефт по море поради географското си състояние, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпрос, съобщи Българска телеграфна агенция. Изключението е до края на 2024 година, означи той. Целта на изключението е България да може да се доставя, а не да продава импортирания съветски нефт на други страни – от Европейски Съюз или непознати страни, разясни той.

Говорителят добави, че този въпрос е обяснен в насоките за използване на глобите. Насоките са показани на уеб страницата на Европейска комисия, добави той.

Изявлението идва откакто стана ясно, че служебното държавно управление възнамерява да анулира възбраната за рафинерията на „ Лукойл “ в Бургас да изнася горива, създадени от съветски петрол отвън България. Към момента дерогацията – изключението, от ембаргото върху съветски нефт, което се ползва в страните от Европейски Съюз, се отнася единствено за количествата, които се продават у нас.

Ако служебното държавно управление анулира възбраната на „ Лукойл “ да продава горива към трети страни – както е сега, след изказването на Европейски Съюз излиза наяве, че на процедура българското държавно управление ще наруши общоевропейските наказания против Русия.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР