България поема от Естония председателството в Съвета на ЕС и

...
България поема от Естония председателството в Съвета на ЕС и
Коментари Харесай

Европейски медии: България поема Председателството при твърде натоварен дневен ред в Съюза


България поема от Естония председателството в Съвета на Европейски Съюз и възнамерява да ускори съдействието с балканските страни с оглед опълчване на съветското и турското въздействие там. Това написа френският в. " Монд " в коментар, съпроводен със фотография на президента Румен Радев.

Българското председателство вижда тук най-много комфортен случай да сложи на напред във времето тематика, централна за него - както направи Естония с цифровата стопанска система. Изборът на София е да подчертава върху задълбочаване на връзките със Западните Балкани. " Те имат потребност от ясна европейска вероятност и съгласуваност както посред им, по този начин и с страните членки ", упорства България и загатва в тази връзка проекти за дейности в сферите на превоза, енергетиката, цифровите технологии и образованието, отбелязва изданието.

От медията допълват, че въпреки и дребна страна, България има задачата да провежда министерските срещи на Европейски Съюз " в интервал с прекомерно претрупан дневен ред, както постоянно към края на мандата " на актуалните европейски институции. Такъв е обаче правилото на ротационното председателство и Брюксел чака от нея преди всичко техническа работа с Народното събрание по многочислените текстове, полемиката за които завършва.Големите страни и Доналд Туск, ръководителят на Европейския съвет, " остават на кормилото, що се отнася до огромните проблеми като Брекзита и бъдещето на еврозоната ", проучват от " Монд ".

В репортаж от България швейцарският " Тан " споделя за подготовката на доброволците, които ще подкрепят идната работа. Присъствието им сигурно най-добре откроява европейския порив на българите, акцентира пред всекидневника Евгения Колданова от Националния център по подготовката и провеждането на българското председателство в Съвета на Европейски Съюз.

За 176-те места аплайваха над двойно повече хора, макар че България остава най-бедната страна в общността и " доброволчеството не е изключително известно у нас ", прибавя тя. Повечето са студенти, само че мнозина опитни български компютърни експерти и чиновници от стартъп компании също са предложили гратис услугите си, акцентира изданието.

" Това демонстрира, че в действителност имаме среща с историята ", гордо споделя Лидия, която следва трета година в Софийския университет. Двайсет и еднагодишното момиче въплъщава проевропейска България, която желае да се показа добре, да се покаже като заслужен притежател на европейските знаци и полезности, заключава " Тан ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР