България поддържа челни позиции в черния списък, според който сме

...
България поддържа челни позиции в черния списък, според който сме
Коментари Харесай

България отново с челни позиции за най-много жертви при катастрофи

България поддържа челни позиции в черния лист, съгласно който сме водачи в класацията за най-вече жертви вследствие произшествия - 99 на 1 милион (по данни на Евростат за 2016 година). Това е два пъти повече от междинното за Европейски Съюз (50 на 1 млн.) и три пъти и половина повече от страната с минимум починали на пътя - Швеция.

Има подхванато ограничения против това, факт са и последните - "черни кутии " в рейсовете, колани за пасажерите, условие за евростандарт за механически характерности на системите за сигурност, усъвършенствания на пътищата. Бяха признати и влезоха в действие предпоследните промени в Закона за придвижване по пътищата. Те включваха унищожаване на предупреждаващите за мобилни камери пътни знаци, съоръжение на колите на КАТ с камери и микрофони, дерегистриране на коли, ръководени от лидер без шофьорска брошура, а ръководството на автомобил под въздействие на опиати към този момент се санкционира със затвор.

Но с годините и с злополуките, все по-упорито се затвърждава и една друга наклонност - нарушаванията се записват, само че никой не може да принуди нарушителите да си платят санкциите. Така ставаме очевидци на рядкости като цитираните около летните незабавни ограничения, при които шуменец с 26 електронни фиша за превишена скорост и актове за други нарушавания, най-накрая бил "поканен " в бранш "Пътна полиция " към ОД на Министерство на вътрешните работи - Шумен, с цел да си ги получи. Добре, че се е отзовал, след години игра на гоненица. Друг скандално прочут лидер от същия край натрупа актове откак е станал дееспособен и за 11 години са му формирани 41 санкции за разнообразни нарушавания, най-често за превишена скорост. Сумата на финансовите му санкции трансферира 10 хиляди лв.. Нито една от наложените санкции не е платена.

Съвсем явно казусът не е в неналичието на наказателни ограничения, а в тяхното използване.

Затова преди време се разясниха и качествата на камерите за вписване на превишена скорост, в случай че минава повече от един автомобил, въпреки да ни увериха, че със същите камери се работи и в чужбина. Ако всекидневно минавате с превишена скорост около камера на КАТ при претрупан трафик и към вас има други коли, е изцяло допустимо в никакъв случай да не получите фиш за това нарушаване, тъй като то може да бъде потвърдено единствено в случай че автомобилът минава самичък.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР