България победи Танзания с 1:0 в първата си среща от

...
България победи Танзания с 1:0 в първата си среща от
Коментари Харесай

България прекъсна негативната серия със скромна победа над Танзания

България победи Танзания с 1:0 в първата си среща от шампионата FIFA Series в Азербайджан и прекъсна отрицателна серия от 11 срещи без победа. Единственото попадение за България вкара капитанът Кирил Десподов в 52-ата минута от свободен удар. Това беше трети мач на Илиан Илиев отпред на българския тим, откакто през есента приключи европейските квалификации с две равенства по 2:2 – хазаин на Унгария и посещение на Сърбия.

Следващата среща на българския отбор е с домакините от Азербайджан на 25 март (понеделник) от 18:00 часа българско време на стадион " Тофик Бахрамов ".

Срещата не предложи най-хубавото от футболната игра, само че в дните преди мача селекционерът Илиев акцентира, че резултатът ще бъде приоритет. Днешният триумф на българите е първи от 16-и ноември 2022-а, когато беше ударен Кипър с 2:0.

Българите започнаха преобладаващо и с повече притежаване на топката се постараха да пренесат играта пред полето на Танзания. Но в 16-ата минута отборът на Танзания едвам не означи гол при първото си прекосяване на централната линия. Пас през центъра към Кибу Денис остави Алекс Петков в изоставаща позиция. Африканският нападател напредна в наказателното поле, а Валентин Антов не съумя да го блокира, Денис стреля мощно, само че топката за шанс на българския отбор се отби в страничната греда. Отбилата се топка се върна към Фейсал Салум, който от 15 метра я прати над гредата.

В 26-ата минута българският отбор сътвори първото си положително голово състояние. Кирил Десподов проби до аутлинията, центрира доста добре на задна греда. Там Георги Русев удари топката с глава, само че вратарят Аиши Манула се оправи със обстановката на самата линия.

Три минути преди края на първото полувреме Тарин Ал Ракия проби от ляво през Йоан Стоянов, центрира рисково на 8-ия метър. Алекс Петков обаче внимаваше и почисти топката.

В 3-ата минута на добавеното време България беше доста покрай гол. Ивайло Чочев с глава затрудни оптимално вратаря на Кавава след центриране на Йоан Стоянов от дясно. При осъществявания ъглов удар още веднъж Чочев с глава беше покрай гол, само че вратарят на Танзания внимаваше.

В 52-ата минута България най-сетне поведе с отлично изпъллнение на капитана Кирил Десподов от свободен удар. Фаулът беше извоюван от Филип Кръстев, който беше най-внимателен при изгубена топка от танзанийците. Той отстрани един защитник, който при единоборството на 17-18 метра го фаулира. Българският капитан не остави шансове за вратаря на африканците. Но единствено 3 минути по-късно играчите от Източна Африка пропуснаха отличен късмет. Фейсал Салум остана самичък против Митов след неточност на Петков и Груев, само че от 12 метра стреля мощно над гредата.

В 60-ата Филип Кръстев опита да откри Десподов при контраофанзива от ляво, топката обаче рикошира към Груев. Халфът на Лийдс Юнайтед с мощен изстрел от дъгата я прати до дясната греда.

След 65-ата минута танзанийският отбор опита да реализира напън и в няколко обстановки заплаши съществено Димитър Митов. Влезлият като запаса Александър Колев можеше да реши всичко от дребен ъгъл след подаване на Минчев, само че топката отиде право в ръцете на Кавава. Дълбоко в добавеното време Танзания удари още една греда, откакто параболичен удар на Новатус Мироши кацна на горната греда макар плонжа на Димитър Митов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР