България отваря нова страница в отношенията с Южна Корея. Това

...
България отваря нова страница в отношенията с Южна Корея. Това
Коментари Харесай

Премиерът призова Южна Корея да направи автомобилен завод в България

България отваря нова страница в връзките с Южна Корея. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след среща с премиера на страната Ли Нак-йон, който е у нас на публично посещаване.

Южна Корея е подготвена да влага на първо място в автомобилната сфера, IT бранша и индустриалните технологии. Като първа стъпка в тази посока беше основана Българо-корейска комерсиална камара.

Премиерът Борисов е приел поканата да посети Република Корея. Това ще стане скоро, когато двете страни са подготвени да подпишат огромни търговски контракти, посочи Борисов. В днешните диалози сред двамата са обсъждани бъдещи вложения в България

„ Корея е водеща в автомобилостроенето. Предстои взрив в развиването на електроавтомобилите, киберавтомобилите и България е фактически едно извънредно привлекателно място това да се развие в един огромен цех.

Ли Нак-Йон разгласи, че с него в София са и ръководителите на фирмите, към които България демонстрира интерес и диалозите по тематиката ще продължат. Става въпрос за огромна автомобилостроителна компания и друга, която е водеща в производството на битовата електроника и информационната техника.

Борисов увери, че всеки вложител от Република Корея е добре пристигнал у нас, само че визитата му там идната година има смисъл, единствено в случай че Южна Корея влезе у нас с действително произвеждане.

„ Догодина, когато пристигна министър председателят още веднъж на посетители, не да отидем в търговски офис, в което няма неприятно, само че да отидем и да създадем първи копки на фабрики за произвеждане на нашите артикули.

В отговор министър председателят на Република Корея прикани вложителите от делегацията си, работещи в областта на
автомобилостроенето и производството на битова и информационна техника, да обмислят такава опция:

„ Нека при първа опция да осъществяваме дружно инвестицията в България ", разгласи корейският министър председател, представен от БНР.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР