България Оттегляме апликационната форма за АМ Струма през Кресненското дефиле

...
България Оттегляме апликационната форма за АМ Струма през Кресненското дефиле
Коментари Харесай

Оттегляме апликационната форма за АМ "Струма" през Кресненското дефиле

България Оттегляме апликационната форма за Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле Проектът обаче продължава да се преглежда и остава предпочитан за страната ни  Василена Василева 15 януари 2020, 14:54  Оттегляме апликационната форма за Автомагистрала
Оттегляме апликационната форма за Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле
 Нова версия за взривения блок във Варна
Нова версия за взривения блок във Варна
 Емил Димитров - Ревизоро е новият министър на околната среда
Емил Димитров - Ревизоро е новият министър на околната среда
 Борисов: Сътрудничеството с богатата на газови запаси Египет е от необикновен интерес за България
Борисов: Сътрудничеството с богатата на газови запаси Египет е от необикновен интерес за България
 ГЕРБ: Няма да има избори, Българска социалистическа партия: Ще смъкваме кабинета
ГЕРБ: Няма да има избори, Българска социалистическа партия: Ще смъкваме кабинета
 Регионална инспекция за опазване на околната среда: Въздухът в Перник е токсичен със серен диоксид
Регионална инспекция за опазване на околната среда: Въздухът в Перник е токсичен със серен диоксид
 Разбиха група за имотни измами в София
Разбиха група за имотни измами в София
 Блокираха изходите на Бургас
Блокираха изходите на Бургас

България отдръпва апликационната форма за построяването на автомагистрала "Струма " през Кресненското дефиле, само че продължава да преглежда плана като предпочитан и не се отхвърля от него. Решението не го стопира, а ще форсира екипната работа на всички институции, ангажирани с разширението на единствения "тесен сектор " по направлението до границата с Гърция, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура ".

Екологичен потенциал затвори петицията против построяването на "Струма "

Днес българската страна е уведомила Европейската комисия за решението си да отдръпна Формуляра за кандидатстване за финансиране на лот 3.2 от Кохезионния фонд на Европейски Съюз, който беше подаден за утвърждение на 9 август 2019 година Институциите не престават работа по подготовката на апликационната форма предвид на целите в областта на екологията на новата Европейска комисия, която към този момент показа своя Европейски зелен пакт.

Решението е взето след изчерпателен разбор, голям брой експертни диалози и особено допитване до публично мнение, което изрично дефинира довършването на автомагистрала "Струма " през Кресненското дефиле като извънредно значимо предвид на пътната сигурност, се показва в прессъобщението. Българската страна постоянно е била наясно с компликациите, свързани с опазването на природата в този сектор, както и с нуждата да се откри уравновесено решение, отговарящо на екологичните и на транспортните цели.

Джамбазки: Може да връщаме милиони от "Струма "

Предвид сензитивната от екологична позиция предпазена зона, в която се намира правата сред Крупник и Кресна, постоянно са търсени най-хубавите решения за неговата реализация като в процеса на подготовка през годините са обсъждани редица разновидности за осъществяване на сектора от Автомагистрала "Струма " през Кресненския пролом, акцентират от пътната организация.

На базата на всички осъществени изследвания, определеният Източен вид Г 10,50 в най-голяма степен дава отговор на техническите, социално-икономическите и екологични условия. Въпреки това, с цел да е оптимално прецизна по отношение на въздействията на плана върху типовете и местообитанията, които са предмет на запазване в дефилето, страната ще пристъпи към определянето на характерни консервационни цели и ограничения, показват от АПИ.

Отнемат лиценза на компанията с боклука, запалил се под "Струма "

За понижаване на въздействието върху обекти от Натура 2000 от съществуващия път E-79, Агенция "Пътна инфраструктура " се ангажира до края на 2020 година да извърши поредност от смекчаващи ограничения, а точно: модифициране на съществуващите водостоци, монтиране на двустранно ситуирана мрежа в банкета на пътя, монтиране на плетени мрежи за птици с височина 4 м върху тротоарите на огромните уреди. За повишение на пътната сигурност ще се проучва опцията за създаване на видео система за наблюдаване и система за информиране и пренасочване на трафика по обходни пътища и разбор за безвредното му вдишване, както и възстановяване организацията на придвижване в Кресненското дефиле.

По поръчка на Агенция "Пътна инфраструктура " през декември м. година Изследователски център "Тренд " организира национално представително социологическо изследване, се припомня в прессъобщението. За 78 на 100 от интервюираните "участъкът през Кресненското дефиле е рисков, а построяването на автомагистралата ще увеличи сигурността на пътуващите ".

За 70 на 100 от интервюираните построяването на автомагистралата е значимо за понижаване времето за пътешестване. 18 на 100 от българите са на мнение, че Автомагистрала "Струма " би трябвало да се довърши без значение, че минава през предпазена зона, а максимален % - 40 на 100 смятат, че автомагистралата би трябвало да се довърши, само че при цялостна гаранция за запазване на биологичното многообразие.

13 на 100 споделят мнението, че Автомагистрала "Струма " не би трябвало да се довършва, тъй като минава през предпазени територии. Едва 5 на 100 от интервюираните са на мнение, че автомагистралата би трябвало да се довърши по различен маршрут, даже това да е по-скъпо и за строителството и за поддържането й по-късно.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Василена Василева Източник: Струма финансиране Европейски Съюз .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Входът избира такса „ сградна апаратура “  1 С какъв брой нараства билетът за рейс поради новите тол такси  1 Кметът на София дефинира повдигането на налозите за заслужено  1 Ръст и в цената на саламите --> Пaрите ни  Входът избира такса „ сградна апаратура “ Входът избира такса „ сградна апаратура “  С какъв брой нараства билетът за рейс поради новите тол такси С какъв брой нараства билетът за рейс поради новите тол такси  Кметът на София дефинира повдигането на налозите за заслужено Кметът на София дефинира повдигането на налозите за заслужено  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Щетите след гърмежа в блока във Варна (СНИМКИ) Щетите след гърмежа в блока във Варна (СНИМКИ)  <br> Мелания с палто за <strong> хиляди долари </strong> (СНИМКИ) <br>
Мелания с палто за хиляди долари (СНИМКИ)
 <br> Ето ги - <strong> 10 най-красиви мъже в света </strong> <br>
Ето ги - 10 най-красиви мъже в света
 <br> Венера в Риби – дълбоките води на <strong> </strong> <br>
Венера в Риби – дълбоките води на
Последни  Снимка: БГНЕС Оттегляме апликационната форма за Автомагистрала " Струма " през...  Младен Маринов Нова версия за взривения блок във Варна  Тодор Вълчев Почина някогашният шеф на Българска народна банка Тодор Вълчев  Снимка: iStock Откриха две супер-Земи, на които може да има живот  <p>Семейство избра да<strong> живее в 19 век</strong></p> Семейство избра да живее в 19 век  Приложения за запознанства споделят интимни данни за вас Приложения за запознанства споделят интимни данни за вас  <p>Супа за закуска ни прави<strong><span style= Супа за закуска ни прави по-силни от всеки път  ГДБОП предизвестява за спам офанзива ГДБОП предизвестява за спам офанзива  <p>Китаец се опита да изнесе <strong>200 живи скорпиона</strong> от Шри Ланка</p> Китаец се опита да изнесе 200 живи скорпиона от Шри...  Инфлацията на 7-годишен връх Инфлацията на 7-годишен връх  <p>&bdquo;В този ден аз съм роден&hellip;&rdquo;. <strong>Чий е този откъс?</strong></p> „ В този ден аз съм роден…”. Чий е...  Снимка: БГНЕС/ бент. Кризата в Перник " развълнува " и задграничните медии  <p><strong>Шевната машина</strong>, която даде <strong>права на жените</strong></p> Шевната машина, която даде права на дамите  Снимка: iStock Обща минимална заплата за евросъюза - вижте от кой момент  Емил Димитров Емил Димитров - Ревизоро е новият министър на околната...  <p><strong>32 години</strong> обич: <strong>Том </strong>Ханкс и <strong>Рита </strong>Уилсън</p> 32 години обич: Том Ханкс и Рита Уилсън  <p>Борисов: Сътрудничеството в енергетиката с Египет е в полза на България&nbsp;</p> Борисов: Сътрудничеството в енергетиката с Египет е в...  ГЕРБ: Няма да има избори, Българска социалистическа партия: Ще смъкваме кабинета ГЕРБ: Няма да има избори, Българска социалистическа партия: Ще смъкваме кабинета  Перник в митинг поради водната рецесия Регионална инспекция за опазване на околната среда: Въздухът в Перник е токсичен  Разбиха група за имотни измами в София Разбиха група за имотни измами в София Всичко от през днешния ден Виц на деня - Моята жена твърди, че всички мъже са идиоти! - Лъже! Ето аз да вземем за пример съм ерген... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд  Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица  Клои Кардашиян разяснява фотография на Преслава разяснява фотография на Водещи вести  ГДБОП предизвестява за спам офанзива ГДБОП предизвестява за спам офанзива  Снимка: iStock Обща минимална заплата за евросъюза - вижте от кой момент  Инфлацията на 7-годишен връх Инфлацията на 7-годишен връх  Мони Демиров Актоьр в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  <p>&bdquo;В този ден аз съм роден&hellip;&rdquo;. <strong>Чий е този откъс?</strong></p> „ В този ден аз съм роден… ”. Чий е този откъс?  Снимка: iStock Откриха две супер-Земи, на които може да има живот  <p>Честито! <strong>Енджи Касабие</strong> стана майка</p> Честито! Енджи Касабие стана майка
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР