България отново ще е домакин на стартове от най-престижната верига

...
България отново ще е домакин на стартове от най-престижната верига
Коментари Харесай

Елитът на ските отново идва в Банско

България още веднъж ще е хазаин на стартове от най-престижната верига в зимните спортове – Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Белият кортеж се завръща у нас за първи път от 2015-а, откакто 51-ият конгрес на Международната ски федерация (ФИС) в Коста Наварино (Гърция) даде на Банско семейства за идващите 3 сезона.

През 2019-а от 22 до 24 февруари ски курорт №1 на Балканите ще одобри Супер-Г, комбинацията за мъже и гигантския слалом. А година по-късно у нас ще се състезават и най-хубавите при дамите. Тяхното съревнование ще е в края на януари, с което Банско влиза в елитния клуб на най-престижните домакини на надпревари като Аделбоден и Венген (Швейцария), Кицбюел и Шладминг (Австрия), Гармиш-Партенкирхен (Германия) и Кортина д’ Ампецо (Италия). През 2021-а, с изключение на Световна купа, под връх Тодорка ще има и шампионат на планетата за младежи до 20 години, който също ще бъде излъчен директно по Евроспорт.

Огромното самопризнание към БФСки идва дни след преизбирането на ръководителя на централата Цеко Минев. Голяма заслуга за доверието към България има и поради почетния жител на Банско – именития Марк Жирардели, 4-кратен притежател на Големия бистър глобус при алпийците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР