България отлага въвеждането на таксата за пренос на руски газ.

...
България отлага въвеждането на таксата за пренос на руски газ.
Коментари Харесай

България отлага таксата за пренос на руски газ

България отсрочва въвеждането на таксата за транспорт на съветски газ. Това стана ясно от взаимно изказване на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков. Решено е страната ни да следва общия европейски метод, с цел да не се окаже таксата пречка за участието ни Шенген.

„ Таксата не би трябвало да е едностранна – от страна на България. Трябва да се работи с Европейската комисия. Само дружно, с всички европейски страни, този вид такси могат да бъдат наложени по подобен метод, че да имат резултат върху стопанската система и на Руската федерация. Затова взимаме решение да отложим таксата, да работим с Европейска комисия, до момента в който изработим общо решение”, уточни Петков.

Според водача на ГЕРБ България е доста покрай Шенген. „ И двамата, както и нашите партии, сме безапелационни, че би трябвало да имаме ясна дата и за суша. Затова претенциите, които имат, ние ще ги удовлетворяваме със свършена работа”, уточни той.

Във връзка с „ Лукойл” съпредседателят на ПП-ДБ разгласи, че няма да има опция договорката за продажба да бъде финализирана без утвърждението на Народното събрание. По този метод ще бъде взето транспарантно решение, акцентира Петков. Борисов добави: „ Ще вкараме текст, който касае стратегически предприятия. Подобна договорка или искане ще се ратифицира в парламента”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР