България остана само с един учебно-ветроходен кораб – „Калиакра“, собственост

...
България остана само с един учебно-ветроходен кораб – „Калиакра“, собственост
Коментари Харесай

България остана с един учебно-ветроходен кораб, продадоха „Роял Хелена“

България остана единствено с един учебно-ветроходен транспортен съд – „Калиакра“, благосъстоятелност на „ Български морски квалификационен център “ ЕАД. Това става откакто е осъществена продажбата на издигнатия през 2009 година втори учебно-ветроходен транспортен съд „Роял Хелена“, заяви Maritime.bg.

Втората българска баркентина към този момент плава под флага на Доминиканската република и с името MARIA TRINIDAD SANCHEZ. Корабът е продаден на Военноморския флот на републиката, а договарянията и продажбата са осъществени за 9 месеца със съдействието на Sea Independent Portugal.

Проблемите с „Роял Хелена“ настъпиха през юни 2017 година, когато след пилотска неточност, в порт Оудесхилд (Холандия).



В края на предходната година стана ясно, че има проблеми с изплащането на възнагражденията на екипажа. Тогава от компанията обявиха, че повода е случаят няколко месеца по-рано.

„Роял Хелена“ е тримачтова баркентина за учебно-ветроходни цели, двупалубен, със седловатост и бимсова кривина, с подрязана кърма и клиперски нос, съдът имаше предопределение за образование на до 47 практиканти при продължителни плавания и опция за образование на палубата на 100 практиканта за къси еднодневни автобуси при раздалеченост от брега до 5 благи и до 5 бала вятър по Бофорт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР