България очаква резултатите от проучвания дали ваксината на АстраЗенека може

...
България очаква резултатите от проучвания дали ваксината на АстраЗенека може
Коментари Харесай

България очаква резултатите дали АстраЗенека може да се комбинира с друг препарат

България чака резултатите от изследвания дали имунизацията на " АстраЗенека " може да се комбинира с различен препарат за втора доза. Това сподели шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб проф. Тодор Кантарджиев пред Българска национална телевизия. Неговото персонално мнение е, че към този момент е по-добре да се изчака с втората игла.

Във вторник здравният министър проф.Костадин Ангелов съобщи, че тези, които не желаят да си слагат втора доза от " АстраЗенека ", ще им бъде препоръчан различен. Според някои специалисти това не се предлага. По думите на Кантарджиев юридически към момента не е издържано да се ползват две дози от разнообразни ваксини.

Дали имунизацията на " АстраЗенека " може да се комбинира с различен тип - проучвания по този въпрос са почнали през февруари и до 1-2 седмици ще имаме резултатите от тях, с цел да може законово да се контролира и да се одобри това, изясни проф. Кантарджиев.

" Наясно сме, че се преекспонират нещата - нито са толкоз постоянно тези тромбози, редки са случаите - на три милиона се развива една тежка ", сподели той.

Тодор Кантарджиев уточни, че тромбозите стават единствено при първа игла на имунизацията и се следят относително по-често при млади дами във фертилна възраст, които вземат контрацентипни средства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР