България няма готовност с ремонта на Граф Игнатиево, не е

...
България няма готовност с ремонта на Граф Игнатиево, не е
Коментари Харесай

Деси Атанасова: Няма готовност с ремонта на Граф Игнатиево, дори и по-рано да додйдат самолетите

България няма подготвеност с ремонта на " Граф Игнатиево ", не е стартирана процедурата. Дори самолетите F-16 да дойдат по-рано, България няма подготвеност. Това съобщи шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след края на съвещанието на КСНС при президента, който обсъдим рисковете за националната ни сигурност на фона на рецесията с Украйна.

Стана ясно, че средствата, които са отделени през последните години от бюджета, са създали допустимо заплащането на самолетите F-16. Преди това никой не беше работил в тази посока. Това в случай че не е постигане на бойна подготвеност, разяснява Атанасова. А за готовността на " Граф Игнатиево " да одобри самолетите тя изясни, че това не е проблем на държавното управление на ГЕРБ, а на служебните държавни управления.

На съвещанието на КСНС били разисквани тематиката за Украйна и всички тематики, които директно касаят националната сигурност. Ако би трябвало да се пошегувам: Нямаше спор чии е Крим, сподели шефката на ПГ на ГЕРБ.

С огромна угриженост подходихме към отчетите на службите. За страдание, нито един от членовете на КСНС не е видял последните вести от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, сподели Атанасова, визирайки думите на Столтенберг от по-рано през днешния ден, че местенето на войски от страна на Русия не значи отдръпване и няма деескалация на напрежението.

Взетото решение препотвърждава позицията на всяка от парламентарните сили, че ще работи за по-висок бюджет за защита и въоръжени сили, изясни Атанасова.

Надяваме се всички дипломатически старания да дадат своя резултат, тъй като в противоположен случай България ще бъде директно наранена, разяснява тя.

На съвещанието бил разискван и казусът с възлагането на публични поръчки, откакто по закон всички решения над 100 млн. лева би трябвало да се утвърждават от Народно събрание.

Тепърва ще обсъдим, само че би трябвало да е ясно чия е отговорността, когато се харчат пари без решение на Народно събрание. И се надявам да не опонират на европейски наставления, сподели Атанасова.

Тя разяснява и тематиката за Барселонагейт. Не съм осведомена с изказването на спецпрокуратурата. Тази тематика циркулираше през февруари 2020 година, необичайно по какъв начин 2 година по-късно всички заговориха за отчет, неразбираема от микойто не е преведен и подписан, сподели Атанасова.

Ако вярвате на думите на Рашков, питайте къде са труповете на изядените хора, не правя оценка като достоверни думите на Рашков по който и да е проблем, добави тя.

И подсети, че и министър председателят Кирил Петков е удостоверил, че в този отчет името на Борисов го няма, а единствено негова фотография по какъв начин играе мач.

Междувременно обстановката в страната е ясна. Товя се не помни и се размахва някакви отчети. Като няма самун, има зрелища, добави Атанасова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР