България няма да признае резултатите от референдумите, обявени в някои

...
България няма да признае резултатите от референдумите, обявени в някои
Коментари Харесай

МВнР: България няма да признае референдумите в части на Украйна

България няма да признае резултатите от референдумите, оповестени в някои елементи на Украйна, които са под съветски надзор. Това стана ясно на брифинг в министерството на външните работи. Ведомството следи с изключително внимание развиването на спора сред Украйна и Русия, заяви БНР.

Заместник-министър Костадин Коджабашев удостовери думите на българския министър на защитата, че на този стадий няма съответна военна опасност за страната ни.

Страната ни следи обстановката и работи дружно със съдружниците от НАТО и Европейски Съюз, разяснява зам.-министърът на външните работи Костадин Коджабашев.

" Последните вести от Москва не са изключително приятни, те приказват за ескалация на всички наши досегашни връзки и в комбиниране с нуклеарната изразителност и така наречен референдуми тези много тревожни събития ускоряват нуждата от безапелационна и поредна поддръжка за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна. "

Обявените от Москва референдуми за присъединение към Русия на следените от съветските сили Донецка и Луганска област и елементи от Запорожка и Херсонска област в Украйна са следващ опит нарушение на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и резултатите от тях няма да бъдат приети в интернационален проект, разяснява Коджабашев.

" Те са само опит да бъде легитимирана военната инвазия на Русия, както и да се трансформират със мощ интернационално приети граници. Със сигурност това ще изостри спора още повече ", сподели Коджабашев.

Все още няма информация има ли руснаци, които желаят филантропичен статут у нас след оповестената от съветския президент частична военна готовност.

" Но при всички случаи българското държавно управление следва да създаде конкретика, касаеща, основаваща се най-много на вътрешното и интернационалното законодателство, във връзка с хората, търсещи краткотрайна протекция, както и тези, третирани като бежанци ", сподели Коджабашев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР