България няма да приеме санкция срещу руската ядрена енергия, каза

...
България няма да приеме санкция срещу руската ядрена енергия, каза
Коментари Харесай

България няма да приеме санкции срещу руската ядрена енергия


България няма да одобри глоба против съветската нуклеарна сила, сподели президентът Румен Радев преди началото на изключителния Европейски съвет в Брюксел. Страната ще наложи несъгласие, в случай че се стигне до 10-ти пакет наказания против Русия, в който е включена нуклеарната сила.

„ Не можем да приемем глоба в нуклеарната енергетика, тъй като това ще повлияе директно върху нашата нуклеарна енергетика. Няма по какъв начин да се случи. Отчитаме всички вероятни области, където това може да стане. Но там, където са застрашени директно нашите ползи, в региона изключително на нуклеарната енергетика, ние сме доста деликатни и следим нещата. Ако се наложи, ще наложим несъгласие “, сподели президентът.

Във форума взе участие и украинският му сътрудник Володимир Зеленски. Той е в Брюксел с една цел – повече оръжия за Украйна. Украинският президент изиска да се срещне настрана или по групи с водачите на 27-те страни членки и това ще се случи този следобяд.

България ще продължи да поддържа украинския народ, съобщи още Румен Радев, само че добави, че се надява „ българското държавно управление да прояви разсъдък “ и да не позволява изпращане на оръжие още веднъж.

Друга водеща тематика в дневния ред на Еврпейския съвет е миграцията. Европейска комисия към този момент съобщи, че няма да финансира стени по външните граници на Европейски Съюз. България обаче ще упорства за финансиране на защита на българо-турската граница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР