Съединените щати ще предоставят на Украйна допълнително военно финансиране в

...
Съединените щати ще предоставят на Украйна допълнително военно финансиране в
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: САЩ ще предостави още 2 млрд. долара военна помощ на Украйна

Съединените щати ще дават на Украйна в допълнение военно финансиране в размер на 2 милиарда $, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкен, който е на посещаване в Киев.

Снимка: Reuters

Блинкен говори на взаимна конференция украинската столица дружно с украинския министър на външните работи Дмитрий Кулеба. По думите му поддръжката ще бъде ориентирана към вложения в индустриалната база на Украйна.

 Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен 4 мин. Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен  Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан 3 мин. Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан  Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията? 3 мин. Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията?  Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума? 1 мин. Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума?  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен 4 мин. Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен  Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан 3 мин. Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан  Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията? 3 мин. Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията?  Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума? 1 мин. Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума?

Американският държавен секретар съобщи още, че Съединените щати ще изпратят незабавно на Украйна муниции, бронирани машини, ракети и средства за противовъздушна защита, с цел да обезпечат бързото им снабдяване до фронтовата линия.

По думите ми Съединени американски щати не предизвикват Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, доставяни от Съединени американски щати, само че считат, че това е решение, което Киев би трябвало да вземе самичък за себе си. 

Блинкен е първият почитан чиновник на Съединени американски щати, който пътува до Украйна, откакто предишния месец Конгресът на Съединени американски щати одобри пакет от военна помощ в размер на 61 милиарда $ след няколкомесечно закъснение. По време на визитата си той неведнъж акцентира трайната поддръжка на Вашингтон за Украйна.

Снимка: Reuters

Държавният секретар на Съединени американски щати дойде във вторник с трен от Полша. Изненадващото посещаване има за цел да покаже солидарността на Съединени американски щати с Украйна, която се бори да отблъсне тежките съветски бомбардировки по североизточната си граница. 

От месеци насам Киев е на опашката на бойното поле, защото съветските войски постепенно напредват, основно в Донецкия район на юг, възползвайки се от дефицита на украински бойци и артилерийски снаряди. Силите на Русия имат доста преимущество във връзка с живата мощ и боеприпасите.

Блинкен се надява да „ изпрати мощен сигнал за убеденост на украинците, които явно се намират в доста сложен миг ", съобщи американски чиновник. 

Американският държавен секретар дойде в Украйна с трен от Полша Говорителката на съветското външно министерство дефинира като „ налудничави, антируски и нападателни “ думите на английския министър на външните работи
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР