България няма да приеме еврото с влизането си в чакалнята.

...
България няма да приеме еврото с влизането си в чакалнята.
Коментари Харесай

Караниколов: Цената на пюрето спада, за да може хората да гледат повече деца

 България няма да одобри еврото с влизането си в чакалнята. Това може да се случи след две, три или пет години. Но влизайки в ERM II, където никой не е влизал от 10 години, България ще бъде следена с един по-голям интерес. Това значи повече вложения и по-добри приходи за българските жители. С днешното известие на Европейската централна банка България реализира доста и се надявам скоро да жънем триумфите от резултатите и икономическите рейтинги на страната да се вдигнат.

Това разяснява в студиото на " Лице в лице " по bTV министърът на икономиката Емил Караниколов.

Относно планувания спад на българската стопанска система с 6,2 % по планове на Световната банка Караниколов уточни, че надали ние ще имаме най-лошият резултат в района.

,,Българската стопанска система не спря по време на епидемията, само че по-важното беше да се резервира животът и здравето на хората. Сега има разпространяване на болестта, само че тук става въпрос за местни случаи``, сподели икономическият министър.

На въпрос за какво страната не понижи ДДС-то за всички браншове, както стори Германия, министър Караниколов акцентира, че България не може да се съпоставя с опциите на немската страна.

Не можем да го създадем за всички браншове, просто тъй като не можем да си позволим чергата на Германия. Ако имахме пари, щяхме да даваме на калпак без проблеми. Мерките, свързани с намаляването на Данък добавена стойност на 9%, са със обществен и демографски фокус, като да вземем за пример цената на пюрето ще спадне с концепцията хората да си разрешат да гледат повече деца, дай Боже, обясни Емил Караниколов.

,,ДДС не е доход за бизнеса, това е налог, който би трябвало да влезе в страната. Затова дано да спрем да приказваме за това нещо и дано да търсим повече вложители и по-добри доходи``, обясни още по тематиката министърът.

,,Само от резултата с данъчните хранилища ще дойдат повече участници и самите те ще отворят бензиностанции. Ще продаваме на действителните и справедливи цени, които са на пазара``, съобщи по въпроса с държавните бензиностанции Караниколов и добави, че във всички бензиностанции би трябвало да има различни горива, каквито са водородът и електричеството все още.

Самите бензиностанции ще се контролират от едно комерсиално сдружение, което още не е основано. Но тук желая да уточня, че все още, в който се сътвори това комерсиално сдружение, Народното събрание ще одобри закон, в който това сдружение ще влезе в забранителния лист за приватизация, т.е. няма да може да се приватизира, приключи министър Караниколов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР