България няма да предприема мерки за ограничаване на потреблението на

...
България няма да предприема мерки за ограничаване на потреблението на
Коментари Харесай

Радев: Докато има служебен кабинет, българите няма да стоят на тъмно

България няма да подхваща ограничения за ограничение на потреблението на електричество. Това сподели президентът Румен Радев във връзка дебатите в Европейския съюз по този въпрос.

" Нека е ясно, че до момента в който има служебно държавно управление това няма да стане. България е производител и експортьор на електрическа сила и българите няма да стоят на мрачно ", разяснява той.

Държавният глава похвали кабинета за битката с инфлацията като посочи като причини и спада в цената на бензина до под 3 лв.. Той сподели, че това са " действителни резултати, реализирани с старания и доста работа ", които са на разположение благодарението на държавното управление.

По мотив почналите диспути в Европейски Съюз за преодоляването на инфлацията Радев счита, че сега се вършат опити да се " предотврати общественото напрежение и да се подсигурява политическо успокоение ", само че това става за сметка на жертването на пазарните механизми посредством ограничения, които по думите му са познати " от едно по-далечно минало ".

Редица страни от блока подхващат ограничения за потреблението на тока. Белгия възнамерява да наложи извънpeдeн дaнъĸ въpxy пpoизвoдитeлитe нa eнepгия, следвайки образеца на страни като Иcпaния, Итaлия, Pyмъния и Гъpция. А от 1 септември в Германия влезе нов проект за икономисване на сила, който обгръща температурата в жилищата, отоплението на частни басейни, топлата вода и осветлението в публични гради.

" Те са с непредвидими последствия за пазара, за европейската стопанска система и за нейната конкурентоспособност. Основаната задача на служебното държавно управление не е да лимитира потреблението и производството, което е сигурен път към застоялост и закъснение на икономическия напредък. Основната задача е да търсим най-евтините първични материали без значение от кое място и да предоставяме най-хубавите условия на българските жители ", добави още той.

Президентът още веднъж уточни съветската компания " Газпром " като вероятен източник, защото " те ни дължат доставки на газ ". Той обаче сподели, че диалозите за това са доста комплицирани и добави, че тя е единствено една от опциите.

" Правителството работи интензивно по всички останали вероятни източници, пътища, способи за доставка на прирорден газ с надежни гаранции на доставките и с търпими условия и цени ", изясни президентът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР