България няма да предоставя на Украйна ракетни комплекси С-300, защото

...
България няма да предоставя на Украйна ракетни комплекси С-300, защото
Коментари Харесай

Депутат каза какво ще дадем на Украйна

България няма да дава на Украйна ракетни комплекси С-300, тъй като те са извънредно значими за сигурността на страната ни, увери депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

" България ще подкрепя Киев по този начин, че да не слага под риск националната си сигурност ", добави той.
-->
" При всички положения България няма непотребни ПВО-комплекси, само че би трябвало да изчакаме специалисти от Министерството на защитата да кажат дали има такива, които са да вземем за пример дефектни ракети или нещо сходно, което може да бъде предоставено. Когато има дефектни ракети, които не може да бъдат употребявани от Българската войска, те нормално биват употребявани за елементи за други ракети ", съобщи Мирчев, представен от БНР.

Мирчев дефинира казаното от министъра на защитата Тодор Тагарев за желание за градеж на здания и уреди за многонационалната бойна група на НАТО край Ямбол на планирана стойност от 100 милиона лв., като предварителна информация.

" Вчера изслушахме министъра на защитата в комисията по защита и той сподели доста ясно, че за Ямбол изобщо не става дума за нещо незабавно – то ще се случи през 2025-2026 година, тъй че няма никакви терзания във връзка с възможна база в Ямбол. То е в планово изследване към момента – т.е. нито е ясно какъв ще бъде комплекса, нито да бъде тъкмо там, нито какво и да е. Става дума за много предварителна информация ", съобщи Ивайло Мирчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР