България няма да изпраща оръжие за Украйна - предложеното решение

...
България няма да изпраща оръжие за Украйна - предложеното решение
Коментари Харесай

Единственото мъжко на премиера, е, че си бръсне лицето

България няма да изпраща оръжие за Украйна - препоръчаното решение на " Подължаваме проманата " бе признато от народните представители. Депутатите  одобриха даването на военно-техническа помощ за Украйна, само че тя ще се показва единствено в ремонтирането на украинска бойна техника и изключва изпращането на оръжия и муниции.Това от своя страна провокира редица мнения в обществените мрежи.

Ето и част от тях:

Виктория Георгиева

Докато държавното управление ни се гърчи в следващата мъка, хващайки се като избавителна сламка за писмото от президента на Украйна Володимир Зеленски (входирано от украинския посланик), в което за тяхна наслада не пишело, видите ли, че Украйна желала оръжие от нас, за следващ път Движение за права и свободи са най-адекватни.

Йордан Цонев изиска в предлагането на ръководещата партия да отпадне, че е съгласно искане на посланика. " Това е тежко оскърбление и е невиждано. Нека да изброим настояванията съгласно писмото, цялото писмо, в случай че желаете. Дайте малко да мислим и за достойнството на институцията ".

Честта на институцията, достойнството на страната ни... Просто Киро и Просто четворната излагация това обаче не могат да го схванат.



Никола Янков:

Правителството по този начин и не проумя, че след близо 70 дни война не Украйна има потребност да получи от България някаква мижава военна помощ - те към този момент получават от цяла Европа, Англия, Съединени американски щати, Канада, че и от Австралия и Япония премного количество съвременно въоръжение, в това число тежки оръжейни системи. А военната им техника към този момент се ремонтира в модерните фабрики на Полша, Чехия и Словакия. България - да, България - има потребност да изпрати оръжие и по този начин да показва взаимност към Украйна в границите на евроатлантическото семейство, към което желае да принадлежи най-малко на думи. Надлъгваме се сами себе си. И оставаме за посмешище пред сътрудниците ни. Да се надяваме тази логичност да се проумее от идващото българско държавно управление...

Полина Паунова:

Добре че Продължаваме промяната демонстрираха нечувана храброст на оная конференция, та да се стигне до гласоподаване на решение за Украйна, което затвърди обстановката с изпрщането на оръжие от преди смелостта.

Виктор Димчев:

Газ, мехлем, смаз, всичко, само че не и патрони.

Моля ви се, разберете ни, ние сме лява коалиция и сме зелени.

Пощадете ни, всичко друго ще гласуваме, единствено не срещу единия от двата съществени донора.

Димитър Стоянов:

Безспорно ръководещото болшинство на " смяната " сътвори казус в международната история. Оказа се, че държавното управление на нападната от Русия Украйна и президентът Зеленски би трябвало да " избавят " държавното управление на Кирил Петков, който безусловно изнесе вътрешнокоалиционните си проблеми в Киев, както в миналото идеологическите предшественици на Корнелия Нинова са изнасяли международна гражданска война.

Решението, което през днешния ден гласоподава Народното събрание, не е никакво решение. То е неправилен и непълен копромис, опит за синтез сред положително и зло, доведен до някаква блудкава идейна маса. И точно в невъзможността на това ръководещо болшинство да вземе свястно и кардинално решение за оказване на военна помощ на Украйна се крие неговият максимален външнополитичекси неуспех.

Решението обаче ще има дълготрайни полотически последствия, съвсем като в онази мисъл на Чърчил за войната и позора. Управляващото болшинство на " смяната " избра позора, само че ще получи войната в българското общество. Защо? Защото решението от една страна е прекомерно едва и беззъбо, с цел да удовлетвори евроатлантически насочените детайли в обществото, само че задоволително остро, с цел да докара до реакция от страна на русофили, путинофили и сходни.

Резултатът ще е политическото проваляне на три обединения - Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия - които не съумяха да оправдаят упованията на своите гласоподавателите. Едните (ПП и ДБ), тъй като не може да отбрани евроатлантическата си ориентировка съгласно тях, а другата (БСП), тъй като се е обърнала против Русия съгласно своя русофилски електорат.

Но това е цената на вземането на половинчати решения, при които се прави компромис с ценностната система за някакво временнно оцеляване на властова позиция. Разбира се, на изборите гласоподавателят ще си вземе своето. Политическата карта ще бъде преначертана. Но историята няма кой да я пренапише, нито да отмие позорните редове, които ръководещите изписват всеки ден.

Правилното решение беше едно - да се гласоподава военна помощ за Украйна, която да подхожда напълно на това разбиране, а не да се трансформира в обект на дребнави покупко-продажби за политическо оцеляване и най-после да значи едно огромно нищо.

Христо Стоянов:

ДИНСТВЕНОТО МЪЖКО НА ПРЕМИЕРА Е, ЧЕ СИ БРЪСНЕ ЛИЦЕТО ВМЕСТО КРАКАТА Само да попитам - през днешния ден ли бе краят на държавното управление на Кирил Петков? И не е ли редно преди второто държавно управление на Четворната коалиция с Премиер Корнелия Нинова най-малко проформа да има някакво гласоподаване? Или Правителството на Кирил Петков си има второ такова - в сянка... И в случай че Корнелия Нинова е сянката на Кирил Петков по какъв начин не сме забелязали всички тези женствени форми и първоначални полови белези, които сянката му Корнелия Нинова излъчва (както казахме, тя е единствено сянка на Кирил Петков и изобщо не е съществувала)... Със сигурност зная обаче, че когато тази сянка нахлуе в неговия кабинет се чува: " Хайде да се разберем като мъже " и чак тогава се стартира с размяната на първичните полови белези. В този смисъл Киро не е елементарен, а прекомерно комплицирана в полово и физическо отношение биологична единица.... Всъщност, единственото мъжко, което му остава е това, че си бръсне лицето, вместо краката... Днес тъкмо Кирил Петков сподели, че полът се сменя при козметик и не се яви в Парламента - козметикът не го пусна...



Димитър Стоянов:

Политическа партия се въздържа от смяна, а Киро и Асен наподобяват цялостни простаци!  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР