България няма да играе на отборния турнир по тенис ATP

...
България няма да играе на отборния турнир по тенис ATP
Коментари Харесай

България няма да участва в отборния турнир по тенис ATP Cup |

България няма да играе на отборния шампионат по тенис ATP Cup в Сидни, Австралия от 1-и до 9 януари макар отпадането на Австрия. Причината е, че първата ни ракета Григор Димитров е отказал да размести програмата си, написа Българска телеграфна агенция.

Тенисист №1 на Австрия Доминик Тийм се отхвърли от конкуренцията в средата на декември и се появи опция българският тим да замести австрийския. По новия правилник на шампионата е задоволително втората ракета на съответната страна да е в Топ 250, с цел да остане в шампионата. Такъв в Австрия е Денис Новак, който през вчерашния ден разгласи, че няма да взе участие.

В подобен случай уредниците беседват непосредствено с капитаните на тимовете - шампионатът е частен и в него не са въвлечени съответните национални федерации по тенис.

Пред уеб страницата " ТенисКафе " мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, изясни, че крайният период за решение за присъединяване на българския тенисист е бил 25 декември. След него към този момент нямало опция да се събере състав, да се извадят визи и други нужни документи.

Поне трима български тенисисти - какъвто е минимумът за тим - обаче имат нужните документи. Григор Димитров и Димитър Кузманов са в Австралия, Адриан Андреев също има виза.

Андреев разгласява собствен диалог с представител на АТП, в който последният го уведомява, че " Григор реши да следва първичния си проект и да взе участие на шампионата в Мелбърн. Той няма да играе на АТП Къп, тъй че ще бъде признат идващ тим ".

При дебюта си през 2019 година на АТП Къп България записа две победи - над Англия и Молдова - в груповата фаза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР