България не успява да влезе в Шенген, защото крайните националисти

...
България не успява да влезе в Шенген, защото крайните националисти
Коментари Харесай

Радан Кънев: Приятелите на българските националисти не пускат България в Шенген

България не съумява да влезе в " Шенген ", тъй като крайните националисти в богатите западни страни - идейни другари на Веселин Марешки и Ангел Джамбазки, не я пускат, а вътре в страната е потулена аферата с продажбата на български паспорти от локалните националисти. Тази теза разви в изявление за Би Ти Ви лидерът на евролистата на " Демократична България " Радан Кънев.

" Когато се разкрие цялата спекулация и се стигне до хората, които са получавали парите (от продажба на паспорти) и са финансирали партиите си, и националисти отидат в пандиза, тогава ще тропнем по масата на западните националисти и ще кажем: " Вашите другари са в пандиза и няма проблем да влезем в Шенген ", сподели той.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, който също взе участие в изявлението, добави, че правоохранителните и правораздавателните органи отхвърлят да видят действителността, липсва господство на закона и действителна битка с корупцията, а антикорупционната комисия е камуфлаж, зад който се крият корупционни афери.

Помолен да разяснява за какво поддържа запазването на механизма за съдействие и инспекция, който управляващите се надяват да бъде анулиран до края на мандата на Европейската комисия в настоящия й състав, Иванов акцентира:
" Искаме в България да има ред, правда и господство на закона и има голям цивилен консенсус, че участието в Европейски Съюз е средството за постигането на тази цел. Когато хора лъжат и българските и европейските ни съграждани, че в България има правораздаване, тези хора предават ползите на българските жители в името на корупционната прослойка. Ако някой е народен изменник, това са тези лъжци ".

Иванов предвижда, че третият кабинет на ГЕРБ няма да приключи мандата си, тъй като министър председателят Бойко Борисов не е в положение да вземе нито едно решение без то да се трансформира в скандал. Той даде за образец отлагането на въвеждането на тол таксата и замразяването на Стратегията за детето. По думите му Борисов ще бави оставката, " с цел да взе участие в пазарлъка " за идващия основен прокурор, който да бъде " идващия поръчител за неговата безотговорност ". " Нито един стратегически интерес на България не може да бъде решен от това ръководство. Постепенно демократите, в това число гласувалите за ГЕРБ ще стартират да търсят опция. Хората не могат да продължат в този пинг-понг сред остарялото и новото Българска социалистическа партия ", сподели той.

" Всички значими въпроси се отсрочват в последните 10 години. Отлагат се въпроси, свързани с качеството на живота и здравето на децата. Хората виждат Европа като място, в което да се лекуваш, в случай че намериш пари, а не Европа в нашите лечебни заведения. Европа дава половин милиард за чист въздух, само че би трябвало да отрежеш клона на дървената мафия и на мафията, която желае да гори отпадъци в София. Децата ни кашлят от септември до май, а политиките за чист въздух не се състоят. Престъпността в ромските махали и крайната беднотия там остават, а политически мошеници преди всички избори основават конфликти, с цел да се хранят от това ", добави и Радан Кънев.

Запитан към коя група в европарламента ще се причисли, в случай че бъде определен за евродепутат, Кънев сподели, че ще е част от от необятното болшинство в ЕНП, формирано от хора демократи, за които свободата и върховенството на закона са висши полезности. Той се разграничи от " маргиналната външна страна " в ЕНП, който " гледа да си брани своите псевдодиктаторчета в Източна Европа ", хора, по думите му, с комунистически нрав. " Борисов няма смелостта на Орбан и е някъде по средата сред съмнението и отлагането, както постоянно ", добави той.

Христо Иванов посочи, че обединяването " Демократична България ", в която влизат неговата групировка " Да, България ", ДСБ и " Зелено придвижване " е на дясноцентристки позиции и през съответните й позиции и политически поръчки може да се види, че няма идеологическа разлика на трите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР