България не трябва да отстъпва от позицията си, колкото и

...
България не трябва да отстъпва от позицията си, колкото и
Коментари Харесай

Няма да им дадем нашето Средновековие или как върви решаването на споровете със Скопие

" България не би трябвало да отстъпва от позицията си, колкото и години да са нужни Северна Македония да признае обстоятелствата ", разяснява проф. Кирил Тополов от българо-македонската комисия, която би трябвало да почисти историческите разногласия сред двете страни.

Комисията бе образувана с контракта за добросъседство от 2017 година, само че не реализира съвсем никакви резулатати. В последната година позициите и на политическо, и на експертно равнище, се втвърдяват. След решението на София да не утвърди преговорната рамка на Скопие за Европейски Съюз предходната година, връзките се утежниха още повече.

" Доста хора бъркат Европейския съюз със Съветския съюз, откъдето се споделяше кой какво да прави и по какъв начин да мисли ", сподели проф. Кирил Топалов пред бТВ .

" Европейски Съюз е напълно друга настройка. Съюзът може да даде някаква рекомендация, защото всички ние желаем Западните Балкани за де се причислят, то е наша самодейност – на България, само че при избрани условия “, посочи професорът.

По думите му опитът на Скопие да приложи напън върху България по време на немското председателство не съумя – от Германия споделили да се разберем между тях. Той напомни, че връзките сред Северна Македония и Гърция буксуваха над 25 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР