България не се шегува и има принципна позиция за Северна

...
България не се шегува и има принципна позиция за Северна
Коментари Харесай

Каракачанов: България има принципна позиция за Северна Македония

България не се майтапи и има кардинална позиция за Северна Македония, няма кой да ни притисне. Това съобщи в ефира на вицепремиерът, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

" Вчера ясно декларирахме, че България продължава да поддържа позицията, че единствената естествена вероятност за Западните Балкани и преди всичко Македония е участие в Европейски Съюз, само че това няма по какъв начин да стане по метода, по който си го представяха сътрудниците в Скопие. Те чакаха някой по-голям и мощен да изясни на България какъв брой е значимо Македония, която е център на Вселената, да влезе в Европейски Съюз. България е модерна страна и има своите национални ползи достолепие и ще държи историята й да не бъде фалшифицирана и идентичността, която се пробват да основават в Република Македония не може да бъде за сметка на българската еднаквост и история ", безапелационен беше той. 

" Ако бях на тяхно място, нямаше да очаквам съвсем 30 година, откогато Македония е самостоятелна страна и щях да си реформирам идеологията, наложена от Съветския съюз и Титова Югославия на антибългаризъм и основаване на нова еднаквост на база на подправяне на непозната история, с цел да не въвеждам жителите в подвеждане. Вместо да предлагам формули за Цар Самуил или за Гоце Делчев, щях да си направя труда да прочета писмото на баба ми, да видя на какъв език е писал дядо ми и нямаше да сътворявам тези тематики, които съществуват сега ", добави Каракачанов. 

Според него, ограниченията против разпространяването на COVID-19, които страната е въвела, на този стадий са съответни. Министър Каракачанов изрази мнение, че в борбата с ковид би трябвало да се включат по-активно частните лечебни заведения.

" Струва ми се, че там има запас, който може да бъде оползотворен. Националният действен щаб си прави работата. Не става въпрос за известни и непопулярни ограничения, а за съответни и несъответстващи. Убеден съм, че министърът на опазването на здравето е най-адекватен по тематиката. Мисля, че на този стадий ограниченията са съответни. Излишно е да се съпоставяме с другите страни. По-добре е да забележим кои са най-адекватните ограничения, да се ползват. Въпросът е по какъв начин да се оправим с здравната система, която е пред колапс. ВМА, която се приготви още през февруари, непрекъснато уголемява базата, която употребява, само че тя не е задоволителна. Други държавни лечебни заведения също издишат ", изясни Красимир Каракачанов.

Той разяснява и рецензиите на президента Румен Радев, че държавното управление не се оправя с ръководството на здравната рецесия, като уточни, че да се прави това е елементарно, когато не носиш никаква отговорност. 

По думите на вицепремиера, около 2% са заболелите от COVID-19 в персоналния състав на Министерство на защитата. В болница са 11 военнослужещи и 7 военни чиновници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР