България не е затворила вратата за Газпром, просто в тази

...
България не е затворила вратата за Газпром, просто в тази
Коментари Харесай

Енергийният министър: По темата Газпром няма развитие

България не е затворила вратата за Газпром, просто в тази тенденция няма развиване. Това разяснява енергийният министър Росен Христов откакто от Булгаргаз оповестиха, че през днешния ден започват търгове за доставка на полутечен газ. 

В неделя Христов разгласи, че служебният кабинет е получил отговор от съветския енергиен колос, само че от " Газпром " са си взели " тайм-аут, с цел да обсъдят нещата ". Според него към 1/3 от нужните количества синьо гориво за страната ни трябвало да идват от този снабдител.

Днес министърът сподели, че се договаря с Азербайджан за още 200-300 милиона кубични метра газ над контрактуваните към този момент количества.

" Имаме индикации, че са склонни да обсъдят нашето предложение. Ако всички договаряния завършат сполучливо, ще осигурим двойно повече газ от този, който ни е нужен. Тогава „ Булгаргаз “ ще може да стане един европейски, или най-малкото районен снабдител ", твърди Росен Христов, съобщи настоящо.ком.

" Тогава „ Булгаргаз “ ще работи на облага, ще обезпечава потребностите освен на България, а и на района. Това ще значи финансова непоклатимост, огромни размери, по-добри цени, стратегическо позициониране по отношение на прилежащите ни страни ", счита енергийният министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР