България можеше да се развива по друг път, ако бяха

...
България можеше да се развива по друг път, ако бяха
Коментари Харесай

Нинова обясни на управляващите кой неприет закон е щял да помогне на пенсионерите да живеят по-достойно

България можеше да се развива по различен път, в случай че бяха признати тези 31 законопроекта на „ Българска социалистическа партия за България”, през тази една година, които въплъщаваха друга политика. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, четейки декларация от името парламентарната група.

„ Можехме да спасим държавните и общинските лечебни заведения от затваряне или банкрути и това щеше да коства на България 500 млн. лв. – друга политика в опазването на здравето е това. Можехме да организираме друга политика във връзка с децата и младите фамилии, поради страшната демографска рецесия, в която се намираме”, акцентира Нинова и добави, че това е могло да се случи с решение да се приспаднат до 50 лв. на дете месечно от дължимия налог „ общ доход” от работещите родители.

Тя се обърна към ръководещите с думите: „ Можехме ли да имаме друга политика във връзка с обществено слабите – да, само че единствено в случай че бяхте приели законопроекта на Българска социалистическа партия да се разшири двойно обсега на енергийните помощи с още 250 000 семейства. Щеше да коства 90 млн. лв. на бюджета. Можехме ли да бъдем разнообразни в отношението към бъдещите хора – да, само че в случай че бяхте приели предлагането за осъвременяването на пенсиите. Щеше да ни коства 810 млн. лв., само че щеше да засегне всички пенсионери и да им помогне да живеят малко по-достойно”.

Корнелия Нинова обърна внимание още на сферите на образованието и културата, за образец уточни отхвърленото предложение за въвеждането на „ културен чек” на стойност 200 лв. за всеки юноша. „ 40 хиляди младежи щяха да гледат българско кино, да четат български книги, да отидат в библиотека и читалище, а това щеше да коства на бюджета 8 млн. лева”, аргументира се водачът на Българска социалистическа партия. „ Вярвам в разсъдъка и сърцето на българския народ, че ще изиска смяна на живота си и смяна за България”, приключи декларацията си Корнелия Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР