България може би има поне един гражданин, който е заложник

...
България може би има поне един гражданин, който е заложник
Коментари Харесай

Българка може да е сред заложниците в Газа

България може би има най-малко един жител, който е пленник на Хамас, написа WSJ. Предварителният лист, оповестен от израелското външно министерство, демонстрира, че са отвлечени 199 жители на най-малко 31 страни, някои от които са от отдалечени страни, които са минимално забъркани в конфликтните обстановки в Близкия изток, като Парагвай, Южна Африка и Тайланд. България не е включена в листата, само че нейното държавно управление има съществени съмнения, че най-малко един неин жител е бил похитен, написа WSJ. " Тя се е обадила на майка си, преди да бъде отвлечена ", декларира формален представител на кабинета пред вестника, съобщава  " Сега ".
Прочетете още
Българското държавно управление до момента не е коментирало сходен проблем.  " Сега " насочи въпрос по тематиката към външното ни министерство и чака отговор.

Групировката " Хамас " е подготвена да замени всички пленници за 6000 палестинци, които се намират в израелски затвори, съобщи представителят на придвижването Халед Мешаал.

Абу Убайда, представител на бойното крило на " Хамас ", съобщи пред медиите, че групировката държи сред 200 и 250 души в плен. Той съобщи, че при израелските удари в линията Газа към този момент са починали 22 заложници. Израел публично съобщи, че пленените са 199 души.

Представителите на " Хамас " демонстрираха видеозапис на един от заложниците, отвлечени на рейв фестивала в първия ден на офанзивата - 7 октомври. Името на момичето е Миа Шаим, тя е на 21 години, от Шохам, израелска и френска гражданка.

" Здравейте, споделям се Миа Шаим, на 21 години съм, от Шохам съм, сега се намирам в линията Газа. В събота (7 октомври) бях на музикално празненство в Сдерот, получих тежко пострадване на ръката си. Откараха ме в Газа и там ми направиха тричасова интервенция, грижиха се за мен, предложиха ми медикаменти. Всичко е наред, единствено ги апелирам да се върна вкъщи, да видя татко си, майка си и братята и сестрите си. Моля, върнете ни вкъщи допустимо най-скоро ", споделя момичето.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР