България Кога реално ще усетим поевтиняването на парното, обясни омбудсманът

...
България Кога реално ще усетим поевтиняването на парното, обясни омбудсманът
Коментари Харесай

Кога реално ще усетим поевтиняването на парното, обясни омбудсманът

България Кога действително ще усетим поевтиняването на парното, изясни омбудсманът Ковачева удостовери, че понижението на цената на природния газ от март насам е с 52%  Николай Киров 10 юни 2020, 09:38  Заловените на
Заловените на " Капитан Андреево " боклуци са без документи
 Работник почина в цистерна на газстанция
Работник почина в цистерна на газстанция
 Убитото от гръмотевица дете пособие на фамилията си
Убитото от гръмотевица дете пособие на фамилията си
 Мълния умъртви 15-годишно момче
Мълния умъртви 15-годишно момче
 Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители
Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители
 Силни стихии и градушки удариха на доста места в страната (ВИДЕО)
Силни стихии и градушки удариха на доста места в страната (ВИДЕО)
 Протестно шествие против уволненията на медицински експерти в София
Протестно шествие против уволненията на медицински експерти в София
 Йордан Цонев: Предсрочни избори не са вероятни и не са потребни
Йордан Цонев: Предсрочни избори не са вероятни и не са потребни

„ Основният проблем, с който ние се сблъскваме е събитието, че липсва бистрота при образуването на цените на топлинната сила. Видяхте, нещата са толкоз комплицирани, че даже се наложи министърът на енергетиката да излезе, с цел да изясни какво в действителност е имал поради КЕВР”, разяснява омбудсманът Диана Ковачева в ефира на „ Здравей, България” по NOVA.

По думите на Ковачева комплицираната система за отчитане пречи на потребителите да схванат защо действително заплащат. Тя удостовери, че понижението на цената на природния газ от март насам е с 52%.

„ За сметките ще забележим. Това е въпросът. Проблемът, против който правя възражение, е появяването на прекомерно доста планирани детайли при ценообразуването. Към момента прогнозният детайл е този, че хората заплащат въз основата на планирани сметки. И в действителност мартенските сметки – в действителност големи, по които получихме доста тъжби. И моята сметка, и вашата сметка за март беше безпределно висока. Това се дължи на обстоятелството, че имаме планирано отчитане. Тоест регистрира се на някаква планирана база, на съмнение, че хората са останали у дома, било е студено - необективни обстоятелства. В същото време действителният доклад идва чак в края на отоплителния сезон, когато хората получат изравнителните си сметки”, изясни Ковачева.

Според нея рекордното понижение на цените на топлинната сила евентуално ще бъде усетено от потребителите с изравнителните сметки, които ще дойдат през юли.

„ Реалното чувство ще пристигна с изравнителните сметки, надяваме се всички, в случай че те са задоволително ясни”.

Ковачева възрази изрично против това, че до момента в който цената на природния газ към този момент ще се трансформира всеки месец, тази на топлинната сила ще бъде обсъждана на всеки 6 месеца.

„ Никой не може да каже. Аз чух от специалистите, че до 20% може да се чака намалението”, уточни Ковачева за това, с какъв брой ще поевтинее парното, като акцентира, че тя персонално не може да се ангажира с мнение по въпроса.

„ Въпросът е в това хората, когато си получат изравнителните сметки, от самата фактура да са наясно какво са потребили и какво тъкмо ще им се върне”, сподели Ковачева.

Омбудсманът разяснява и казуса с плановите поправки, които ще спрат топлата вода в няколко квартала на София.

Ковачева уточни, че след нейно писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова срокът за ремонтите е бил понижен от 60 на 40 дни.

„ Другата страна на казуса е, че тези поправки са нужни, тъй като другояче ще има аварии”.

„ В отчета на работната група на КЕВР се регистрират доста съществени загуби на топлофикациите. Заложени са някакви поправки. Част от тях не са осъществени през 2018-19 година Тази година се вършат поправки, само че загубите ще набъбнат през идващия сезон”, уточни Ковачева.

„ Сега плащаме по планирано ползване, а към този момент ще плащаме и по планирани цени, защото цената на природния газ ще се трансформира всеки месец”, съобщи омбудсманът.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: омбудсман .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Вижте по какъв начин ще работят към този момент Имотният и Търговският указател  1 Плащаме с отстъпка локалните налози до края на юни  1 Управителят на НЗОК: Не е имало злоупотреби с пари за COVID-19  1 Световната банка намали фрапантно прогнозата за стопанската система ни --> Пaрите ни  Вижте по какъв начин ще работят към този момент Имотният и Търговският указател Вижте по какъв начин ще работят към този момент Имотният и Търговският указател  Плащаме с отстъпка локалните налози до края на юни Плащаме с отстъпка локалните налози до края на юни  Управителят на НЗОК: Не е имало злоупотреби с пари за COVID-19 Управителят на НЗОК: Не е имало злоупотреби с пари за COVID-19  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  79 нови случаи на инфектирани с COVID-19, трима души са умряли 79 нови случаи на инфектирани с COVID-19, трима души са умряли  Три учителки от детска градина в София са с ковид Три учителки от детска градина в София са с ковид  <br> Андреа Дръмър: първият канабис-шеф в историята <br>
Андреа Дръмър: първият канабис-шеф в историята
 <br> Идат тежки времена за огромните SUV в Германия <br>
Идат тежки времена за огромните SUV в Германия
Последни  Кога действително ще усетим поевтиняването на парното, изясни омбудсманът Кога действително ще усетим поевтиняването на парното, изясни...  Заловените на Заловените на " Капитан Андреево " боклуци са без...  Работник почина в цистерна на газстанция Работник почина в цистерна на газстанция  Нови 15 случаи на инфектирани в Сърница Нови 15 случаи на инфектирани в Сърница  Д-р Данчо Пенчев: Заразените учителки са били в Сърница Д-р Данчо Пенчев: Заразените учителки са били в Сърница  Убитото от гръмотевица дете пособие на фамилията си Убитото от гръмотевица дете пособие на фамилията си  Porsche Cayenne Turbo Идат тежки времена за огромните SUV в Германия  79 нови случаи на инфектирани с COVID-19, трима души са умряли 79 нови случаи на инфектирани с COVID-19, трима души са...  Honda e Кибератака накара Honda да спре световното произвеждане  ДАНС: Задълбочаваща се кадрова и финансова рецесия в опазването на здравето ДАНС: Задълбочаваща се кадрова и финансова рецесия в...  <p>Андреа Дръмър: първият канабис-шеф в историята</p> Андреа Дръмър: първият канабис-шеф в историята  ф Три учителки от детска градина в София са с ковид  Задържаха 137 тона боклуци на Граничен контролно-пропусквателен пункт Задържаха 137 тона боклуци на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "  Организация на обединените нации: Някои поданици на Северна Корея гладуват Организация на обединените нации: Някои поданици на Северна Корея гладуват  Мълния умъртви 15-годишно момче Мълния умъртви 15-годишно момче  Огнище на ковид в село Изгрев Огнище на ковид в село Изгрев  DW: Защо полицията в Съединени американски щати е толкоз могъща DW: Защо полицията в Съединени американски щати е толкоз могъща  Лодка с мигранти потъна край Тунис, 20 души са починали Лодка с мигранти потъна край Тунис, 20 души са починали  Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от...  Народният спектакъл Тестове за COVID-19 в Народния спектакъл с поддръжката на... Всичко от през днешния ден Виц на деня Ако можеш да избираш сред Паркинсон и Алцхаймер, избери Паркинсон. По-добре да разлееш малко уиски върху панталона си, в сравнение с да забравиш къде си поставил цялата… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Евтим Евтимов: „ Звездите са звезди, тъй като са високо “  Отново растеж на инфектираните с ковид в България Отново растеж на инфектираните с ковид в България  Цветомир Найденов разкри депутата зад монопола на Божков  Гърция е подготвена на военни дейности против Турция Гърция е подготвена на военни дейности против Турция  Защо Индия и Китай струпват войска на границата си Защо Индия и Китай струпват войска на границата си  " Това е най-тежката рецесия от Втората международна война насам " Водещи вести  Д-р Данчо Пенчев: Заразените учителки са били в Сърница Д-р Данчо Пенчев: Заразените учителки са били в Сърница  Нови 15 случаи на инфектирани в Сърница Нови 15 случаи на инфектирани в Сърница  Огнище на ковид в село Изгрев Огнище на ковид в село Изгрев  ДАНС: Задълбочаваща се кадрова и финансова рецесия в опазването на здравето ДАНС: Задълбочаваща се кадрова и финансова рецесия в опазването на здравето  Honda e Кибератака накара Honda да спре световното произвеждане  Задържаха 137 тона боклуци на Граничен контролно-пропусквателен пункт Задържаха 137 тона боклуци на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "  Организация на обединените нации: Някои поданици на Северна Корея гладуват Организация на обединените нации: Някои поданици на Северна Корея гладуват  DW: Защо полицията в Съединени американски щати е толкоз могъща
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР