България изпраща боеприпаси и ракети на Украйна. Това реши окончателно

...
България изпраща боеприпаси и ракети на Украйна. Това реши окончателно
Коментари Харесай

Решено: Изпращаме боеприпаси и неизправни ракети в помощ на Украйна

България изпраща муниции и ракети на Украйна. Това реши дефинитивно болшинството в Народното събрание. Ракетите са оповестени за неизправни от армията и ще послужат за елементи на украинците, а патроните са от складовете на Министерство на вътрешните работи и не са нужни на вътрешното ведомство.

Предложението беше импортирано от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи и през вчерашния ден бе утвърдено от отрасловата комисия по защита. Днес предстоящо докара до напрежение в пленарната зала.

Още при започване на съвещанието от Българска социалистическа партия желаеха министърът на защитата Тодор Тагарев да се яви в Народното събрание и да взе участие в полемиките. Вчера военният министър беше на съвещанието и отговори на всички депутатски въпроси. 

Как тук тези ракети не работят, а в Украйна са годни “, зададе въпрос Атанас Замфиров от Българска социалистическа партия.

Тези ракети са дефектни, тъкмо затова отпътуват там “, отговори му Ивайло Мирчев от ПП- Демократична България.

От Има Такъв Народ приканиха да дадем на Киев патроните, само че не и ракетите.

След няколко почивки, поискани от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ, работата на депутатите продължи със закрито съвещание, на което бяха изслушани началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и бригаден военачалник Петьо Мирчев, зам.-командир на Военновъздушни сили.

След това „ Българска социалистическа партия за България “ напусна пленарната зала в символ на митинг. По думите на Атанас Зафиров, тъй като при закритото чуване въобще не е станало ясно  какво тъкмо са " дефектни ракети ". Все още не е ясно какво количество от това, което даваме, ще желаят в Киев и по какъв начин техниката ще доближи до Украйна, сподели още Зафиров. 

Сред претекстовете, с които ръководещите и Движение за права и свободи внесоха плана, е „ продължаването на поредната политика на страната ни за поддръжка към Украйна в напъните ѝ да отбрани мирните си жители от съветския обстрел.

„ България ще даде муниции с недостатъци, които могат да се употребяват от украинската войска. Страната ни няма нужния потенциал да ремонтира независимо тези муниции. Тяхното потребление от нашата войска би основало сериозен риск за живота на българските военнослужещи. За разлика от България, Украйна е заявила, че има потенциала да вкара в приложимост такива дефектни муниции и те да послужат на украинската войска да се опълчи на съветските обстрели на обитаеми места, които водят до доста цивилни жертви “, показва се в плана на решение, което депутатите одобриха.

Същите претекстове бяха споделени и през вчерашния ден по време на съвещанието на военната комисия. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР