България излиза за победа срещу Литва в петия си мач

...
България излиза за победа срещу Литва в петия си мач
Коментари Харесай

Пети дубъл - България търси победа срещу Литва довечера

България излиза за победа против Литва в петия си мач от квалификациите за Мондиал 2022. До момента нашите имат две равенства против Северна Ирландия (0:0) и против Италия (1:1) и две загуби - от Швейцария (1:3) и от Италия (0:2).

Националите нямат триумф от близо година, като за последно победиха Гибралтар на 11 ноември 2020 година

Литва е се намира в дълбока рецесия. Отборът записа три загуби в досегашните си мачове в групата, като с тях серията от провали на балтийците стигна до общо 7 дуела. Освен това те няма да могат да разчитат и на селекционера си Валдас Иванаускас, който е с ковид и изобщо не пътува до София.

Ако спечелим тази вечер, и в случай че Швейцария загуби от Италия, ще се доближим единствено на точка от " Кръстоносците " и на процедура още веднъж ще се върнем в битката за второто място.

Въпреки положителното показване против Италия, селекционерът Ясен Петров евентуално ще направи някои промени в стартовата единайсеторка. На вратата се чака да стартира Михайлов, а пред него в отбрана ще работят Турицов, Петко Христов, Антов и Недялков. Костадинов и Чочев ще са двойката опорни халфове, а Илиан Илиев ще бъде в ролята на плеймейкър. На крилата ще стартират Десподов и Делев, а офанзивата още веднъж ще води Атанас Илиев.

Гостите се чака да излязат с Шеткус под рамката и пред него Баравикас, Уткус, Шаткус и Бараускас в защита. Вербичкас и Мегелайтис ще са отбранителните халфове, а Яняускас ще е пред тях като плеймейкър. Новиковас и Ласицкас ще работят по двете крила, а офанзивата ще води Дубицкас.

Вероятни сформира:

България: Михайлов, Турицов, П. Христов, Антов, Недялков, Костадинов, Чочев, И. Илиев, Делев, Десподов, А. Илиев

Литва: Шеткус, Баравикас, Уткус, Шаткус, Бараускас, Мегелайтис, Вербичкас, Новиковас, Янкаускас, Ласицкас, Дубицкас
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР