България, Италия и още шест страни членки на Европейския съюз

...
България, Италия и още шест страни членки на Европейския съюз
Коментари Харесай

ANSA: България се обяви против регламента на ЕК за ЕВРО 7

България, Италия и още шест страни членки на Европейския съюз (ЕС) показаха общ документ, изпратен до Европейската комисия (ЕК), с който се опълчват на оферти правилник от Брюксел за по-строги стандарти при излъчванията от колите, известни като ЕВРО 7. Това оповестява италианската организация ANSA, представена от. 

Според текста на документа България, Италия, Чехия, Франция, Унгария, Полша, Румъния и Словакия настояват, че проектопредложението „ не наподобява реалистично и рискува да окаже негативно влияние върху вложенията в бранша, които към този момент са ангажирани с прехода към електрически транспортни средства “.

Посочва се, че тази позиция е била споделена с Европейска комисия, както и с други европейски страни и с ротационното шведско председателство на Европейски Съюз.

Евро 7 е правилник - общ брой от разграничи ремонти, които на процедура ще създадат невероятно производството и използването на бензинови и дизелови коли. 

В началото на месеца лобистката група Европейска асоциация на автомобилните производители (АСЕА) разгласява на своята страница публикация, в която показва, че Европейски Съюз към този момент разполага с едни от най-строгите и всеобхватни стандарти за излъчванията от автомобилния бранш.

Стандартът ЕВРО 6, който беше въведен през 2014 година, слага началото на поредност от ограничения, подхванати за в допълнение понижаване на излъчванията на азотни оксиди при леките коли и микробусите.

Въглеродните регулации на Европейски Съюз, които целят ускорение на прекосяването на Европа към електрически транспортни средства, беше блокиран през март след опозиция от Германия. Това изненада политиците в Брюксел и другите страни членки, защото към този момент беше реализирано съглашение по тематиката предходната година.

Германия, която е подкрепяна и от страни като Италия и Чехия, желае по-ясни гаранции, че нови коли с мотори с вътрешно горене ще могат да се продават и след 2035 година, в случай че работят с екологични горива.

Тези страни настояват, че законът е опасност за европейската автомобилна промишленост, елементи от която също лобират за разхлабване на законодателството на Европейски Съюз, което в сегашната му форма на процедура би направило невероятно продажбата на нови коли с мотор с вътрешно горене след 2035 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР