България има традициите, ресурсите и потенциала да достигне високопроизводителен и

...
България има традициите, ресурсите и потенциала да достигне високопроизводителен и
Коментари Харесай

България има традициите, ресурсите и потенциала да достигне високопроизводителен и устойчив аграрен сектор


България има традициите, ресурсите и капацитета да доближи високопроизводителен и резистентен поземлен бранш. Той има капацитет да обезпечава претовареност, която предотвратява обезлюдяването на селските региони, подсигурява положителни приходи на фермерите, произвеждат  качествена продукция и има минимално отрицателно отражение върху околната среда. Тази позиция обявиха заместник-министрите на земеделието Иван Христанов и Момчил Неков при откриването на профилираното ревю по градинарство - Green tech в Амстердам, оповестиха от аграрното ведомство.

Форумът се организира в интервала 14-16 юни, като главен фокус е представянето на новостите в градинарството. 

В рамките са събитието бяха извършени работни срещи с трите структуроопределящи организации в региона на оранжерийното произвеждане в Нидерландия. Аграрният бранш бе посочен като един от целите за съдействие сред България и Кралство Нидерландия. По време на диалозите бе декларирани предпочитание и воля за задълбочаване на партньорството, като бе коментирано, че съществува необработен капацитет, който може да бъде разпрострат.



В рамките на ревюто Green tech, българската делегация ще взе участие в семинар на тематика „ Интелигентни решения за високите цени на силата в градинарството ” и ще посети оранжерии, произвеждащи зеленчуци постигайки висока енергийна успеваемост. Предвидена е и аудиенция в университета във Вагенинген, където ще бъдат представени  новости в проучванията на качеството на храните, екофенотипиране на растенията и други

Основна цел на визитата на екипа от министерството е да се запознае с опита на Нидерландия в региона на оранжерийната продукция в подтекста на нискоенергиино  и дейно произвеждане и да показа познанията на България в тази област.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР