България има нужда от смислен, сериозен и съдържателен разговор за

...
България има нужда от смислен, сериозен и съдържателен разговор за
Коментари Харесай

Станишев: Предлагат ни субпродукти и политически ГМО-та вместо политически разговор

България има потребност от логичен, сериозен и изчерпателен диалог за политика и то за прогресивна лява политика, а левицата в най-бедната страна от Европейски Съюз е все по-ретроградна и слаба, и изолирана от европейската социалдемокрация, Българска социалистическа партия е на дъното по доверие. Тези заключения направи евродепутатът и до неотдавна президент на ПЕС Сергей Станишев при откриването на " Форум за прогресивни леви решения " в столицата.

" В последните дни чух доста версии и тълкования за този конгрес, проведен от Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал. Това значи, че има упования. Остава да ги оправдаем ", съобщи Станишев. 

Той изясни какво цели самодейността и за какво в този момент се провежда форумът за лявото.

" Защо вършим този конгрес? Искаме да покажем, че в България има потребност от прогресивни леви политики и има интелектуален потенциал за образуване и отстояване на такива. Защо в този момент? Защото Българска социалистическа партия е на дъното и сме длъжни да потърсим точка за опора, платформа на оттласкване от това унизително положение, което е и нездравословно за България, и за европейската социалдемокрация ", съобщи той. " В навечерието на приемането на бюджета и акцията за локалните избори, ние желаеме да върнем наличието в политическия диалог. Какво целим? След следващата тежка загуба, когато хората вляво са обезверени и обезверени, ние като евродепутати на левицата да събудим сила и да вдъхнем кураж на лява, прогресивна България ", заключи Станишев.

" Да стартираме от потребността от сериозен и изчерпателен диалог за политики. Сигурно незабавно ще ми опонират: " Как по този начин? Та всеки ден политици и анализатори единствено за това приказват? " На пръв взор е по този начин. Но в действителност прекомерно постоянно ни се оферират субпродукти или политически ГМО-та. Партиите си избират комфортни тематики за готовност на твърдия електорат, които прекомерно постоянно са димна завеса за безсилието да се търсят и намират действителни решения за проблемите. Има доста образци: от плашилото " Еврозона " - по какъв начин приемането на еврото ще ни лиши от народен суверенитет и ще срине стопанската система (при действителността, че нямаме парична политика поради Валутния ръб и левът е вързан с корав курс към еврото, до периодическата нервност на тематика " джендър идеология " и трети пол.

" Това са все комфортни тематики за зареждане и раздухване на страхове и прикриване на личната отпадналост, политическа и постоянно интелектуална. Докато нас, обществото, ни занимават с такива тематики, светът е в невиждана промяна - политическа, енергийна, климатична, цифрова и в непрестанното очакване на всеобщото навлизане на изкуствения разсъдък в живота ни ", добави той.

Инфо: dnes.dir.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР