България има нов повод за гордост! На 11 Февруари 2022

...
България има нов повод за гордост! На 11 Февруари 2022
Коментари Харесай

Български деца завоюваха медали в международна олимпиада в Дубай

България има нов мотив за горделивост! На 11 Февруари 2022 година се организира интернационална олимпиада по ментална аритметика за деца в Дубай, на която страната ни беше показана ослепително от 12 участници, на възраст от 6 до 13 години.

Над 350 деца от 13 страни се събраха в Дубай на 11 февруари, с цел да премерят сили в олимпиадата по ментална аритметика „ Horus International Championship “, проведена от египетската организация Al-Tarek for Training.

България беше показана в оспорваната конкуренция от ученици на Детски просветителни центрове SmartyKids България, които за следващ път демонстрираха изключителни умения в смятането на абакус и ментално. Общо 12 български участници на възраст от 6 до 13 години, от градовете Варна, Враца, Дупница, Монтана и Гоце Делчев, се показаха в надпреварата, завоювайки следните трофеи:
Титла Шампион на първенците – Лъчезар КонецовскиТитла Шампион – Мартин Цанев, Мартин Боев, Ивайло Ангелов, Атанас Гемеджиев, Сияна ДимитроваТитла Първи победител (Първи подгласник) – Антон Стоилов, Мирослав ИвановТитла Втори победител (Втори подгласник) – Костадин СораджиевТитла Трети победител (Трети подгласник) – Давид Доков, Маргарита Маргаритова, Дея Светлиева
В рамките на 10 минути всеки от участниците е решил 160 задания в своята възрастова категория. След надпреварата уредниците споделиха, че са впечатлени от равнището, демонстрирано от участниците в олимпиадата. А българските преподаватели, които придружаваха нашите участници в това вълнуващо прекарване, споделят:
„ Емоциите са невероятни. Нямаме думи, с които да опишем какво усещаме, какъв брой скъп опит беше за целия български тим да се изправи и да покаже какво може! Това е паметен опит за нашите участници, който ще остане за цялостен живот! “

Останалите страни – участници, с които българските деца влязоха в конкуренция по скоростно броене включват: Холандия, Швеция, Румъния – показана също от ученици на школата SmartyKids, Южна Африка, Египет, Йемен, Мароко, Непал, ОАЕ, Узбекистан, Саудитска Арабия и Алжир.

Гордеем се с българското показване, с гения и усърдието на българските деца! За следващ път нашите деца демонстрират, че уменията и гения на българчетата са на международно ниво, което предвещава още доста интернационалните триумфи!

Поздравления за всички български деца – участници!

За SmartyKids:

SmartyKids е водеща интернационална мрежа от детски просветителни центрове, показана в България с над 60 SmartyKids центъра, работещи с деца на възраст от 4 до 14 година Центровете оферират занимания по Ментална аритметика (за деца от 4 до 12 години), Бързо четене (за деца от 7 до 12 години) и Финансова просветеност (за деца от 8 до 14 години).

Методиките на SmartyKids включват приети международни практики на преподаване и подходи за интелектуално развиване. Екипът от преподаватели прави процеса на образование толкоз занимателен, че детето изцяло да се отдаде на играта, в същото време разгръщайки своя интелектуален капацитет.

През последните 3 месеца ученици на SmartyKids България завоюваха призови места в 3 интернационалните надпревари по ментална аритметика.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР