България има над 4000 обекта за поклоннически туризъм. Това стана

...
България има над 4000 обекта за поклоннически туризъм. Това стана
Коментари Харесай

България има над 4000 обекта за поклоннически туризъм

 България има над 4000 обекта за поклоннически туризъм. Това стана ясно по време на работна среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с пловдивския митрополит Николай. Двамата разговаряха в границите на работно посещаване на вицепремиера в Пловдив.

Министерството на туризма създаде религиозно-поклоннически дестинации благодарение на работна група от специалисти от Светия синод, българския туристически отрасъл и изявени културни дейци, осведоми министърът. Тя уточни още, че в Националния обществен указател на храмовете в Република България има налична информация за над 4000 църкви, манастири, джамии, синагоги, принадлежащи към обичайно показаните вероизповедания в Република България – християнство, ислям и юдаизъм. Убедена съм, че със взаимни старания с Вас и останалите религии можем да работим за тяхното разпространение и включването им в дестинациите, с цел да утвърдим страната като привлекателна дестинация за 4 сезона, акцентира вицепремиерът.

Митрополит Николай разяснява, че е значимо поклонниците да посещават работещи, " живи " храмове, с цел да усетят вярата.

По време на работната среща двамата се сплотиха към концепцията, че този тип профилиран туризъм има голям капацитет, и подчертаваха, че би трябвало интензивно да се работи за популяризирането му. Те се договориха за оперативни дейности в къси периоди и следващи експертни срещи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР