България има много градове, които си струва да посетите. На

...
България има много градове, които си струва да посетите. На
Коментари Харесай

Египетска журналистка похвали българските градове, но добави, че Пловдив е номер 1

„ България има доста градове, които си коства да посетите. На върха е приказният Пловдив “, отбелязва египетската журналистка Маида Абу Ел Надар в собствен пътепис от България, оповестен в изданието „ Египетски улици “ („ Egyptian Streets “).
Статията, озаглавена „ България: Европейска дестинация за пътешественици с египетски бюджети “, стартира с обиколка на София. В столицата авторката се впечатлява на храмовете – „ Ал. Невски “, джамията Баня Баши и Софийската синагога. Ел Надар обръща внимание и на базара пред Невски с ръчни направени сувенири и плетива и розово масло, написа TrafficNews.

Египтянката хвали и българската кухня, в която се съчетават балкански, турски, съветски, италиански, гръцки и близкоизточни усети. Препоръчва да се опитат тараторът и сиренето по шопски.

Подобно на всички пътешественици, минали под тепетата, Ел Надар разказва античната история на Пловдив и централните забележителности като Античния спектакъл и Небет тепе. „ Просто да се разходиш и да се загубиш измежду хубостта на Стария град е ужасно прекарване.

Ще се удивите от цветните старинни къщи и здания, които имат да ви опишат по няколко приказки “, акцентира тя. Приятна изненада й нови и Капана, с изисканите си кафенета, ателиета, галерии, магазинчета, питейни заведения и заведения за хранене. „ Ще бъдете хванати в Капана “, предизвестява египетската журналистка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР