България и Унгария участват във финансирането на оръжията, които ЕС

...
България и Унгария участват във финансирането на оръжията, които ЕС
Коментари Харесай

България финансира пращането на оръжия за Украйна   

България и Унгария вземат участие във финансирането на оръжията, които Европейски Съюз доставя на Украйна, другояче нямаше по какъв начин те да ѝ бъдат доставени - това сподели висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел след края на Съвет "Външни работи " в Люксембург, съобщи БНР.

Двете страни вземат участие в общото финансиране на оръжия в размер на 1, 5 милиарда евро, въпреки Унгария да не позволява прекосяването им през нейна територия, съобщи Борел в отговор на въпрос дали е видял смяна в тяхната позиция:


"Тези страни вземат участие във финансирането на оръжията, които Европейски Съюз доставя на Украйна посредством своите страни-членки. Ако не участваха, това нямаше да е допустимо, защото решенията се вземат с единогласие. Така че всички 27 страни членки бяха единомислещи и всяка от тях финансира своята част ".

Борел дефинира с две думи съветската експанзия против Украйна като "провал и смут ". "Те се пробваха да завладяват Киев и бяха отблъснати. И оставят след себе си избити цивилни, разрушени градове след разхвърлян обстрел като на гарата в Краматорск ", акцентира той.Fakti. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР