България и Унгария са единствените страни в Европейския съюз, които

...
България и Унгария са единствените страни в Европейския съюз, които
Коментари Харесай

България и Унгария са единствените страни от ЕС, които не подкрепят мерките срещу руския спорт

България и Унгария са единствените страни в Европейския съюз, които не са подписали документа, с който интернационалните спортни федерации се приканват да отстранят от структурите си всички свои съветски и беларуски членове, показва информация на уеб страницата Inside the Games.

Общата позиция, подбудена от войната в Украйна, е подкрепена и от спортните министри на Япония, Съединени американски щати, Норвегия, Англия, Лихтенщайн, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея и Исландия.

Докато Унгария трайно се пробва да саботира въвеждането на европейските наказания против Кремъл, отсъствието на подписа на българския състезателен министър в оставка Радостин Василев е ненапълно изненадващо.

Инициативата идва като продължение на друга от март, която целеше да забрани на двете страни, участващи в нашествието, да получават семейства на интернационалните надпревари и да прекрати достъпа на техните състезатели до съревнования в чужбина. В нея се искаше още и ограничение на спонсорирането и финансовата поддръжка от лица и организации, свързани с тези страни.

В актуалното писмо се анулира рекомендацията съветските и беларуските спортисти да бъдат лишени от право да се състезават в интернационалните конгреси, само че се показва, че би трябвало да го вършат без националното си знаме, държавни знаци или химн. Държанието им би трябвало да бъде следено деликатно, с цел да се подсигурява, че фактически показват неутралитет.

Повечето от олимпийските федерации не разрешиха присъединяване на представители на двете страни, само че някои одобриха да ги позволен като неутрални състезатели - да вземем за пример тениса и джудото.

Дори и там обаче се виждат строги ограничения, като Уимбълдън, един от четирите най-големи тенис шампионата, забрани изцяло наличието на съветски и беларуски спортисти в тазгодишното си издание. Решението бе разкритикувано от водещите организации в спорта и от Международния олимпийски комитет, който го отдаде на напън от страна на английското държавно управление.

МОК не е подхванал никакви дейности против съветските си членове, а публични лица на държавата-агресор се позволяват на разнообразни конгреси на ФИФА, Международния ски съюз и Международната боксова асоциация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР