България и Турция имат общо разбиране, че развитието на газопреносна

...
България и Турция имат общо разбиране, че развитието на газопреносна
Коментари Харесай

Борисов и Йълдъръм обсъдиха двустранното сътрудничество в енергийната сфера

България и Турция имат общо схващане, че развиването на газопреносна инфраструктура, която да обгръща повече страни на Балканите и в Европа, ще подсигурява по-голяма енергийна сигурност на континента.

Около това мнение се сплотиха министър председателите на двете страни Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и Бинали Йълдъръм, които организираха среща в границите на 22-я Световен петролен конгрес в Истанбул, оповестиха от държавната пресслужба. Те показаха, че положителните политически и стопански връзки сред България и Турция, както и географското им състояние дефинират значимото значение на двустранното съдействие в енергийната сфера за преноса на енергийни запаси.

Борисов означи, че огромна стъпка напред в това отношение би имало построяването на междусистемна газова връзка сред България и Турция. Той акцентира и поддръжката на българската страна за развиването на Южния газов кулоар. „ Една от страните с основна роля за построяването му е точно Турция. Ние заявяваме нашата поддръжка и доста интензивно ще работим за неговото осъществяване”, съобщи министър председателят Борисов.

По-рано през днешния ден Борисов и Йълдъръм разговаряха неофициално в коридорите на Световния петролен конгрес. В диалозите взе участие и турският министър на енергетиката и естествените запаси Берат Албайрак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР