България и Румъния трябва незабавно да бъдат приети в Шенген,

...
България и Румъния трябва незабавно да бъдат приети в Шенген,
Коментари Харесай

След Юнкер и шефът на Европарламента поиска: България и Румъния, незабавно в Шенген!

България и Румъния би трябвало неотложно да бъдат признати в Шенген, прикани ръководителят на Парламента Антонио Таяни. Той насочи това обръщение откакто евродепутатите гласоподаваха през днешния ден " за " предлагането на Съвета на Европейски Съюз за даване на България и Румъния на достъп до шенгенската визова осведомителна система (ВИС) с 610 гласа „ за “ против 50 „ срещу “ и 33 „ въздържал се “.

Решението на Съвета би разрешило на България и Румъния да ревизират информация във ВИС, без да могат да вкарват, променят или трият данни.

 Днешният избор за достъп до визовата осведомителна система е стъпка напред към усилване на контрола по външните граници, разяснява Таяни откакто настоя за незабавното приемане на двете страни в Шенген. В рамките на месец Таяни е вторият върховен европейски водач, който насочва такова искане откакто ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер особено подчертава в откриващата си тирада за новия политически сезон пред Екологичен потенциал върху същото.

Парламентът постанови в законодателна резолюция от 8 юни 2011 г., че България и Румъния са подготвени да влязат в шенгенското пространство.

Още на 9 юни 2011 г. Съветът одобри заключението, че България и Румъния са изпълнили всички условия по Шенгенското acquis във връзка с въздушните и наземните граници, полицейското съдействие, отбраната на персоналните данни, визовата осведомителна система, морските граници и визите.

Окончателното политическо решение дали България и Румъния могат да станат част от Шенгенското пространство и по този метод да преустановят систематичните инспекции на границите със прилежащите страни от Европейски Съюз, би трябвало да бъде взето единомислещо от Съвета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР