България и Румъния доказаха, че са част от Шенгенското пространство.

...
България и Румъния доказаха, че са част от Шенгенското пространство.
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Нека най-накрая допуснем България и Румъния в Шенген

България и Румъния потвърдиха, че са част от Шенгенското пространство. Нека най-сетне ги допуснем – без повече отсрочване. За това прикани ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в речта си за положението на Съюза.

Урсула фон дер Лайен през днешния ден отбрани резултатите, които е постигнала отпред на Европейската комисия, като съобщи, че е работила за популяризирането – и ще продължи да пази – честното прекосяване към зелена сила, мощен геополитически съюз и честната конкуренция със света, съобщи Ройтерс.

Фон дер Лайен, за която се чака следващата година да се кандидатира за втори мандат отпред на изпълнителната власт на Европейски Съюз, сподели че тя и екипът ѝ са изпълнили над 90% от обещанията, които е направила, когато пое управлението на Европейската комисия през 2019 година.

" Когато застанах пред вас през 2019 година с моята стратегия за зелена, цифрова и геополитическа Европа, знам, че някои от вас изпитваха подозрения ", обърна се Фон дер Лайен към депутатите в последната си тирада " За положението на Съюза " преди изборите за Европейски парламент идния юни.

" Но вижте къде се намира Европа през днешния ден. Станахме очевидци на раждането на геополитически съюз – подкрепящ Украйна, противопоставящ се на съветската експанзия, отговарящ на настъпателността на Китай и инвестиращ в партньорства ", сподели още тя. " Сега имаме Европейска зелена договорка, която е на централно място в нашата стопанска система и е без аналог по своята упоритост ", добави Фон дер Лайен.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР