България и Република Корея са поставили образованието и културата като

...
България и Република Корея са поставили образованието и културата като
Коментари Харесай

Борисов: България и Република Корея са поставили като приоритети образованието и културата

България и Република Корея са сложили образованието и културата като свои цели. "Затова най-отпред бих сложил взаимоотношенията сред нашите университети и академии ", сподели министър председателят Бойко Борисов на брифинг в държавния комплекс в Сеул след срещата си с министър-председателя на Република Корея И Нак-йон.

Премиерът Борисов се надява на поддръжка от държавното управление в Република Корея за реализирането на план за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили в България. Има опция да се открие и директна самолетна линия сред Сеул и София.

Над 31 компании в България създават елементи за "Хюндай ", уточни Бойко Борисов. Той се надява след визитата му да се задълбочи съдействието сред България и Република Корея. Борисов в приел поздравления от южнокорейския министър председател И Нак-йон за назначението на Кристалина Георгиева за ръководещ шеф на Международния валутен фонд.

И Нак-йон съобщи, че визитата на Бойко Борисов в Република Корея ще задълбочи връзките сред двете страни в навечерието на 30-годишнината от началото на дипломатическите им връзки. Обсъдена е концепцията за намерено съдействие в бъдеще сред Република Корея и България, сред които се следи повишаване на стокообмена и търговията. Южнокорейският министър председател изрази вяра, че компании от неговата страна ще влагат в България. Според И Нак-йон в България може да се създават акумулатори, както и елементи за електрически коли. Подписаният през днешния ден меморандум в региона на енергетиката ще способства за по-добро съдействие в областта на възобновимата сила.

Обсъдено е съдействието в високотехнологичните области. Ще се ускори съдействието в туризма, културата и образованието, добави И Нак-йон. Освен това е контрактувано да се основат предпоставки за бъдещо съдействие и разцвет сред двете страни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР