България и Австрия ще продължат партньорството си в борбата с

...
България и Австрия ще продължат партньорството си в борбата с
Коментари Харесай

България и Австрия ще продължат партньорството си в борбата с нелегалната миграция

България и Австрия ще продължат партньорството си в битката с незаконната миграция и за защитата на външните граници на Европейски Съюз в полза на сигурността на европейските жители. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер, които организираха през днешния ден среща във Виена. По покана на австрийския канцлер българският държавен глава е на работно посещаване в Австрия за присъединяване в тазгодишното издание на Европейския конгрес Вахау.

България работи за присъединението си към Шенген още през тази година, акцентира на срещата Румен Радев. Президентът изрази и упованието си постоянното българско държавно управление да се възползва от достиженията на служебния кабинет, с цел да се материализират напъните на страната ни в тази тенденция.



Двамата разискаха стартиралия европейски стратегически метод за ръководство на външните граници през идващите 5 години, с предпочитаната роля на България, в това число оказване на финансова поддръжка за страната ни.

Президентът Радев изрази упованието си от ден на ден страни членки да изпратят у нас свои представители в инициираната вследствие на засиленото съдействие сред България и Австрия целева работна група за противопоставяне на незаконната миграция. Нейният фокус е върху следствието на финансовите и организационни мрежи в Европа, които управляват тази незаконна активност, а президентът изрази вяра новото постоянно държавно управление да открие центърът на целевата група в поетия към този момент като ангажимент период.

По време на срещата Румен Радев и Карл Нехамер разискаха и необятен кръг от въпроси на българо-австрийските връзки, измежду които икономическото и капиталово съдействие, партньорството в областта на сигурността, както и тематики от дневния ред на Европейски Съюз.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР