България е загубила 10 млн.долара от неполучени лихви от парите

...
България е загубила 10 млн.долара от неполучени лихви от парите
Коментари Харесай

Загубили сме 10 млн.долара от неразкриване на сметка за парите за F-16



България е изгубила 10 млн.долара от неполучени лихви от парите за първите 8 самолета F-16, тъй като не е разкрила сметка във Федералната банка на Съединени американски щати. Това разгласи служебният боен министър Димитър Стоянов при представянето на екипа и целите си. Причината за това е, че Народното събрание не е утвърдил документът, без значение, че той е внасян от неговите прародители Красимир Каракачанов, Георги Панайотов и Драгомир Заков. Вероятно казусът е, че имаше чести избори и депутатите не са намерили време, само че поради това са изгубени пари, а всеки лев е значим, сподели Стоянов. Той изясни, че парите за първите 8 самолета, които България заплати преди 3 години са постъпили в поверителен фонд. Те е трябвало да отидат във Федералната банка на Съединени американски щати и по този начин да носят приход от рента, само че за задачата е трябвало да се открие банкова сметка, за което пък се изисква единодушие на българския парламент. Стоянов сподели, че и неговия екип ще приготви такова искане до Народно събрание, с цел да може да се гласоподава незабавно откакто се конструира новия парламент.

Служебният боен министър разгласи, че придобиването на вторите 8 самолета F-16 ще е негов приоритет. Той осведоми, че към този момент е направено питане до Съединени американски щати дали офертата, която към този момент беше дадена, може да продължи да работи до 15 декември, а не до 1 ноември, както е в този момент. През това време ще се изготвят всички документи, с цел да може плана да мине през Министерски съвет, а след това и през Народното събрание. 

Стоянов разгласи, че са безусловно погрешни внушенията, че плана е бил саботиран от Военновъздушни сили като в последния миг са зародили въпроси и по този метод предходното държавно управление не съумя да одобри плана. Има 56 съответни въпроса, които би трябвало да се изяснят, изясни Стоянов.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР